Lupta pentru Liga Europa se duce până în ultima etapă. Petrolul şi Pandurii au prima şansă, Astra Giurgiu speră şi ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandurii, Petrolul şi Astra se bat ca să prindă locurile de Liga Europa rezervate României, pe care s-ar putea clasa şi CFR Cluj, în cazul câştigării Cupei României.

A 95-a ediţie a Ligii I şi-a stabilit câştigătoarea acum trei săptămâni, când Steaua a devenit şi matematic campioană. Cu o etapă înaintea finalului de sezon a fost clarificată şi problema retrogradării, Gloria Bistriţa, CS Severin, CSMS Iaşi şi Condordia Chiajna fiind echipele care la anul vor juca în liga secundă. În aşteptarea deciziei Adunării Generale a FRF, care va hotărâ, la 1 iunie, ce se va întâmpla cu Rapid şi „U“ Cluj, formaţii care n-au primit licenţa pentru sezonul viitor şi în acest moment par retrogradate, miza finalului de sezon e lupta pentru locurile de Liga Europa, care se dă până în ultima etapă. Patru formaţii din Liga 1 speră să joace din iulie în tururile preliminare ale competiţiei, fiecare având varianta sa de a ajunge acolo.
Petrolul 99% în Liga Europa
Cea mai avantajată de program e Petrolul. Ploieştenii trebuie să bată sau să facă egal acasă cu Gaz Metan Mediaş şi, în aceste condiţii, orice rezultat în partida Pandurii - Astra duce Petrolul în Europa.„Lupii“ au şi varianta înfrângerii pe teren propriu, dar în acest caz e nevoie ca Pandurii să bată Astra, orice alt rezultat, egal sau victorie pentru giurgiuveni, aruncând Petrolul pe locul 4, care teoretic nu duce în Liga Europa. Chiar şi pierzând accesul din campionat în această competiţie, Petrolul mai are la dispoziţie şi finala Cupei României, în care trebuie să învingă CFR Cluj.
Pandurii trebuie să nu piardă acasă
Victoria Pandurilor la Chiajna a asigurat echipei lui Pustai un pas mare către Liga Europa. Practic, gorjenii au trei şanse din patru să ajungă acolo. În ultima etapă, contra Astrei, ei trebuie să nu piardă, egalul şi victoria fiind echivalente cu obţinerea biletelor pentru competiţie. Dacă cei de la Pandurii vor pierde acasă, e nevoie ca şi Petrolul să piardă pe teren propriu în faţa Gazului, pentru ca Răduţ şi colegii să termine pe locul 3. Chiar şi de pe locul 4, Pandurii poate prinde Europa, dar e nevoie ca Petrolul să câştige Cupa României.
Astra stă la mâna Petrolului
Pentru a fi sigură că ajunge în Liga Europa, Astra trebuie să bată la Pandurii. Egalul nu o ajută nici măcar în contextul în care Petrolul ar pierde acasă, deoarece ploieştenii au două puncte în plus în campionat. Cotată cu cele mai mici şanse de a aprinde podiumul, Astra speră ca Petrolul să câştige Cupa României şi astfel locul 4 din Liga I să ajungă în Liga Europa.
Cupa e salvarea CFR-ului
Un sezon dezolant în campionat, care a urmat unei prestaţii remarcabile în Liga Campionilor, poate fi salvat de CFR Cluj prin câştigarea Cupei României. E singura şansă a ardelenilor de a participa şi la anul în cupele europene, deoarece în campionat fosta campioană n-are cum să termine mai sus de locul 8.

Pandurii – Astra şi Petrolul – Gaz Metan se joacă azi, de la aceeaşi oră, 21.30.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite