FOTO Răzvan Burleanu dezvăluie cum a „rupt“ Ionuţ Lupescu 300.000 de euro din bugetul FRF. Dovada plăţii făcute pentru programul lui Mircea Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Burleanu scoate la iveală doi dovezi care îl incriminează pe Ionuţ Lupescu, principalul său contracandidat la funcţia de preşedinte al FRF.

În episodul 4, Burleanu dezvăluie pe blogul personal cum a scurs Lupescu bani din bugetul FRF.

"În noiembrie 2005, Lupescu bate palma cu Naşu şi primeşte privilegiul de a se racorda şi el la resursele FRF. A învăţat foarte repede practicile “veteranilor”, pentru că, la doar trei luni de la înfiinţare, în august 2006, firma KICK SPORT MEDIA SRL deţinută de Lupescu împreună cu o asociată începe să presteze servicii pentru… FRF!

În 2007, simţind poate că nu e tocmai productivitate maximă să împartă cu cineva străin banii pe care îi scoate din fotbalul românesc, Ionuţ Lupescu preia integral, împreună cu familia lui, societatea KICK SPORT MEDIA SRL. El, directorul general FRF, împreună cu soţia, Florentina Lupescu, şi sora, Anna-Claudia Lupescu!

Majoritatea facturilor au formulări extrem de vagi, dar totuşi erau acceptate la plată fără probleme. Totodată, nu există un contract sau o comandă care să valideze preţurile unitare. Nu sunt precizate cantităţile. Şi, fireşte, nici urmă de licitaţie sau cerere de ofertă!

Lupescu i-a făcut programul Naşului pe banii FRF!

Lupescu, soţia şi sora erau plătiţi de FRF prin firma KICK SPORT MEDIA SRL, potrivit formulărilor de pe facturi pentru , “Buletin Oficial FRF”, “Almanah FRF”, “Program FRF”, “Program meci”, “Ghidul suporterului”, “Raport FRF”. Deci, toate tipăriturile oficiale ale FRF le preia familia Lupescu, doar şi el era oficial!

FRF a plătit către firma lui Lupescu, a soţiei şi a surorii aproximativ 200.000 de euro, la cursul mediu al perioadei.

Aparent, singurele referinţe exacte la servicii certe le putem găsi în privinţa programelor de meci, unde există trimiteri la partidele pentru care Lupescu tipărea programele de meci, România-Croaţia, România-Serbia ori România-Insulele Feroe.

Dar mai este ceva! Vă amintiţi cum Mircea Sandu a anunţat la final de decembrie 2009 că alegerile FRF vor avea loc peste doar o lună, în ianuarie 2010, astfel că Gică Popescu, luat prin surprindere, a renunţat la candidatură? Cum de i-a fost înlesnită graba? Cine l-a ajutat să-i iasă planul? Şmecheria a fost pusă rapid în practică pentru că avea programul de candidatură deja făcut de… Ionuţ Lupescu! Nu are de ce să ne mire că Lupescu nu a fost revoltat de manevra Naşului prin care alegerile se fixau de la o lună la alta, pentru că Lupescu avea deja felia sa de exploatat.

dovada

Astfel, pe 11 ianuarie 2010, FRF factura către KICK SPORT MEDIA SRL în contul serviciului “Program STRATEGIC MIRCEA SANDU!”.

Conducta 1, închisă de mătuşa de 73 de ani la o lună după ce devenise unic acţionar

În iunie 2010, ceva se întâmplă cu KICK SPORT MEDIA SRL. Lupescu, soţia şi sora îşi cedează părţile către Elena Cernat, în vârstă de 73 de ani!, mătuşa lui Lupescu. La doar o lună distanţă, Elena Cernat solicită suspendarea societăţii. Iată evoluţia cifrei de afaceri pentru KICK SPORT MEDIA SRL:

image

Sursa: www.listafirme.ro

Cuprins de remuşcări şi grijuliu cu banii fotbalului, Ionuţ Lupescu renunţase la practicile învăţate de la Naşu? O, nicidecum! Privilegiul de a scurge din resursele federale era intact, banii curgeau, doar că a schimbat conducta!

Mă întreb, de ce nu a închis el societatea KICK SPORT MEDIA SRL şi a trebuit să facă acest artificiu la final? Credea că i se vor şterge urmele?

Dar să revenim la noua conductă!

Să înviem Genţi şi Accesorii, conductă să fie!

În iunie 2010, tocmai când acest trio productiv Lupescu-soţia-sora renunţă la KICK SPORT MEDIA SRL, porneşte un nou proiect dedicat “dezvoltării” fotbalului. Societatea GENŢI ŞI ACCESORII SRL înfiinţată în 2007 de sora lui Lupescu şi având-o unic asociat suferă nişte modificări “utile”. Astfel, devine SPORT MAGAZIN SRL, iar noii acţionari sunt Ionuţ Lupescu şi soţia, Florentina Lupescu.

În câteva săptămâni, noua conductă e racordată la aceleaşi resurse FRF. Iar SPORT MAGAZIN SRL primeşte din iulie 2010 până în septembrie 2011, interval de un an şi două luni, din partea FRF, alţi bani, pentru continuarea aceluiaşi tip de servicii.

Firma lui Lupescu şi a soţiei facturează de aproximativ 100.000 de euro, pentru serviciile oferite fără licitaţie, fără cerere de ofertă, în baza unui contract inexistent, fără comandă care să valideze preţurile unitare. Ba chiar unele facturi erau copiate una după cealaltă, probabil din lipsă de timp, că erau multe facturi de scris… "

Citeşte AICI integral afirmaţiile lui Răzvan Burleanu la adresa lui Ionuţ Lupescu şi întrebările publice pe care acesta i le adresează

La fel ca şi la precedentele acuzaţii, Ionuţ Lupescu nu a oferit niciun răspuns. El a afirmat că îşi rezervă dreptul a a-i cere lui Răzvan Burleanu explicaţii în instanţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite