O capodoperă: meci de infarct în finala Mondialului de handbal feminin. Ce s-a întâmplat în duelul Norvegia - Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care au fost prezenţi în tribunele „Barclaycard Arena“ din Hamburg (Germania) s-au delectat cu o partidă fantastică pe care nu o vor uita mult timp de acum încolo.

România a părăsit Mondialul de handbal în faza de optimi, însă cei care au urmărit competiţia găzduită de Germania până la capăt, au făcut o alegere bună!

Turneul final a oferit meciuri formidabile, iar finala de duminică a fost una superbă! Norvegia, campioana mondială en-titre, a pornit ca marea favorită în duelul cu Franţa. Nordicele au înregistrat patru victorii şi un eşec în faza grupelor, iar apoi şi-au zdrobit, pur şi simplu, adversarele în drum spre finală:

*31-23 cu Spania
*34-17 cu Rusia
*32-23 cu Olanda

Franţa, echipa care a învins rezervele României în faza grupelor, s-a clasat, de asemenea, pe locul 2 în faza grupelor (trei victorii, un egal, un eşec), după care a avut un drum mai dificil spre ultimul act:

*29-26 cu Ungaria
*25-22 cu Muntenegru
*24-22 cu Suedia

Duminică, la Hamburg, toate calculele hârtiei au fost însă date peste cap! Franţa a condus Norvegia cu 11-10 la pauză, iar apoi a rezistat şi în partea secundă, câştigând cu 23-21. E pentru a doua oară când franţuzoaicele câştigă titlul mondial, după triumful din 2003.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite