O finală epică: Federer - Del Potro, un duel stelar la Indian Wells. Campionul s-a decis după cinci mingi de meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Federer
Roger Federer

Elveţianul de 36 de ani, lider mondial, a pornit ca mare favorit în duelul cu ocupantul locului 8 ATP, însă replica primită l-a transformat dintr-un monument de calm într-un car de nervi.

Argentinianul Juan Martin del Potro, locul 8 ATP, a pus capăt invincibilităţii elveţianului Roger Federer, locul I ATP, în acest an, câştigând o finală dramatică la turneul de 1.000 de puncte de la Indian Wells, cu 6-4, 6-7 (8), 7-6 (2), după două ore şi 42 de minute de joc.

Cu cinci finale câştigate şi două pierdute la Indian Wells, Roger Federer a pornit cu prima şansă în confruntarea cu Juan del Potro, cel care abia a jucat pentru a doua oară cu trofeul pe masă în California. În precedenta finală, în 2013, argentinianul a fost învins de Nadal.

De această dată însă, Del Potro a dat calculele hârtiei peste cap, a început în forţă şi a încheiat finala în stil de mare campion.

Un singur break în primul set, la scorul de 2-2, a fost suficient pentru ca sud-americanul să preia avantajul: 6-4.

Setul doi a fost şi mai echilibrat! Niciun break, aşa că s-a ajuns la 6-6 şi la tie-break. Aici, a fost o nebunie. Federer s-a distanţat la 6-3 şi a avut trei mingi de set. Le-a irosit însă pe toate şi, de la 6-3 pentru Federer, scorul a devenit 8-7 pentru Del Potro! Acesta a avut prima minge de meci, dar adversarul său a luat trei puncte la rând şi a tranşat tie-break-ul: 10-8!

Federer a servit pentru titlu

În decisiv, s-a mers pe serviciu până la 4-4. La acest scor, Federer a făcut break, iar apoi a servit pentru titlu. Elveţianul a irosit două mingi de meci la 40-15 şi încă una la deuce! Şi, într-un final, şi-a pierdut serviciul: 5-5.

S-a ajuns apoi la 6-6 şi la încă un tie-break. Aici, Del Potro a dominat. Argentinianul s-a dus la 5-0, iar la 6-1 a mai ratat o minge meci, a doua din finală! În schimb, a valorificat-o pe următoarea, la 6-2, şi s-a impus în tie-break cu 7-2.

Pentru triumful său, Del Potro va primi 1.000 de puncte ATP şi un cec în valoare de 1.340.860 de dolari.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite