Patornul lui PAOK Salonic, cel care a intrat cu pistolul pe teren, a dat o lovitură de 1,6 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivan Savvidis FOTO EPA-EFE
Ivan Savvidis FOTO EPA-EFE

Unul dintre oligarhii ruşi apropiaţi de Vladimir Putin, Ivan Savvidis, a vândut compania de tutun pe care o deţinea. Savvidis e patron şi la PAOk Salonic, echipă antrenată de Răyvan Lucescu.

Ivan Savvidis, patronul echipei de fotbal PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a uluit o lume întreagă după ce a intrat în teren purtând un pistol la brâu şi strigând „eşti mort“ către arbitru. 

Născut la 27 martie 1959 într-un cătun din sudul fostei Republici Sovietice Socialiste Georgiene şi călit în armata sovietică, Savvidis a câştigat primii bani la începutul anilor ’80 ca muncitor necalificat la cea mai mare fabrică de ţigări din regiunea Rostov, în sudul Rusiei. 

Prima sa afacere a fost chiar CJSC Donskoi Tabak, fabrica de ţigări la care s-a angajat ca muncitor necalificat, pe care a condus-o în ultimii ani ai Uniunii Sovietice şi pe care a privatizat-o în 1992. Ulterior, a achiziţionat alte fabrici de ţigări şi a intrat pe piaţa băuturilor carbogazoase. În 2004, a fondat grupul Agrokom, care, pe lângă Donskoi Tabak, deţine participaţiuni la un hotel Radisson Blu şi la Aeroportul Internaţional Rostov-pe-Don.

Recent, Savvidis a vândut Donskoi Tabak către Japan Tobacco în schimbul a 1,6 miliarde de dolari! 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite