Presiune sufocantă: ce echipe au clacat în ultima etapă când aveau o mână pe trofeu. Drame pentru doi antrenori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Olăroiu (stânga) a fost la un pas de titlu acum 15 ani
Cosmin Olăroiu (stânga) a fost la un pas de titlu acum 15 ani

După anul 2000 şi până acum, au fost patru campionate în care câştigătoarea s-a decis după partidele din ultima etapă.

În două rânduri, favorita şi-a adjudecat titlul, iar în două ediţii, echipa cotată cu prima şansă a clacat în ultima rundă. 

*Sezonul 2001-2002: FC Naţional (58 de puncte) şi Dinamo (57 de puncte) au ajuns la etapa a 30-a (campionatul avea 16 echipe) cu şanse la locul 1. „Bancarii“ erau pregătiţi de Cosmin Olăroiu, aflat la al doilea sezon ca antrenor. La „câini“, activa cuplul Ion Marin – Cornel Dinu. Dinamoviştii au fost cei care au sărbătorit la final. Asta deoarece, Universitatea Craiova, patronată la vremea respectivă de dinamovistul Gigi Neţoiu, a învins FC Naţional, rezultat care, coroborat cu victoria roş-albilor cu FC Braşov, a trimis titlul în „Ştefan cel Mare“.

*Sezonul 2004-2005: Steaua (60 de puncte), Dinamo (59 de puncte) după 29 de etape. Ultima rundă a programat confruntările Steaua – Poli Timişoara şi FC Argeş – Dinamo. La Steaua, Walter Zenga fusese înlocuit pentru ultimele etape de Ţiţi Dumitriu. La Dinamo, Ioan Andone era pe bancă. Cum cele două rivale bucureştene au învins, titlul a ajuns în Ghencea. 

*Sezonul 2007-2008: CFR Cluj (73 de puncte), Steaua (72 de puncte) înainte de ultima rundă. A fost stagiunea la finalul căreia s-a născut „Cazul Valiza“. Gigi Becali a trimis valiza cu bani, la Cluj, în speranţa că Universitatea îşi va încurca rivala din Gruia. CFR a învins însă cu Andone pe bancă, iar banii lui Becali au ajuns la DNA şi i-au adus, ulteior, şi o condamnare penală. În acest context, victoria Stelei cu Gloria Buzău a fost inutilă.

*Sezonul 2014-2015: Steaua (70 de puncte), ASA Târgu-Mureş (68 de puncte) înainte de runda decisivă. Trupa pregătită de Costel Gâlcă s-a deplasat la Iaşi, acolo unde a făcut doar 0-0. Astfel, mureşenii, cu Liviu Ciobotariu pe bancă, erau campioni cu o victorie, acasă, în faţa Oţelului Galaţi, deja retrogradată. Chiar dacă au condus cu 1-0 la pauză, mureşenii au „reuşit“ să piardă cu 1-2 (Mureşan 39-penalty / Tudorie 67, Helder 90+4), iar titlul a ajuns la Steaua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite