FOTO Declaraţii după victoria Soranei Cîrstea, în primul meci de la Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea (27 WTA) a câştigat primul meci din confruntarea România - Serbia, din cadrul Fed Cup. Conaţionala noastră a învins-o pe Ana Ivanovici (12 WTA), cea mai bună jucătoare din ţara ei, cu scorul de 3-6, 6-1,6-2.

Ana Ivanovici a comentat rezultatul primei partide: „Sorana a jucat bine astăzi, mie mi-a fost greu să mă adaptez. Am avut un început bun, în primul set am reuşit să fiu agresivă, apoi nu am mai fost atât de mobilă şi am lăsat-o să conducă jocul. Nu este startul la care speram, dar sper să mă adaptez mai bine mâine contra Simonei“.

Sorana Cîrstea a completat: „Am avut emoţii în primul set, pentru că nu ştiam la ce să mă aştept din cauza condiţiilor şi a publicului, dar sunt fericită că am câştigat, pentru că mi-am dorit să aduc primul punct României. Apreciez efortul că au venit atâţia oameni de Paşte şi m-au făcut să mă simt ca acasă, iar asta te face să tragi mai mult. Nu m-au deranjat scandările, deoarece eu mă concentrez pe ce am de făcut, iar uneori nu aud nici antrenorul ce îmi spune. Cu toate astea, am auzit ceea ce trebuie. A durat mai mult până mi-am intrat în ritm, iar la 5-3 în primul set a fost cel mai important, chiar dacă l-am pierdut. De atunci am început să fiu mai agresivă chiar dacă pe hârtie ultimele trei turnee nu arată foarte bine, cred că au fost doar circumstanţe, pentru că dacă faci ce trebuie, rezultatele nu întârzie să apară. Echipa României are potenţial, pentru că este unită şi omogenă“.

Sorana Cîrstea a reuşit, astfel, prima victorie în faţa Anei Ivanovici, pe care a mai întâlnit-o în două rânduri. 

Duelul dintre Simona Halep (5 WTA) şi Bojana Jovanovski (39 WTA) a fost întrerupt din pricina ploii, în primul set, astfel încât românca va avea de disputat în ziua următoare două partide, cu o pauză între o oră şi o oră şi jumătate. 

Duminică vor mai avea loc meciurile de simplu Simona Halep - Ana Ivanovici şi Sorana Cîrstea - Bojana Jovanovski, precum şi partida de dublu Irina-Camelia Begu/Monica Niculescu - Jovana Jaksici/Nina Stojanovici.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Tenis: Sorana Cîrstea a bătut-o pe Ana Ivanovici, în primul meci din barajul România - Serbia

Ion Ţiriac, despre tenisul românesc: „Avem o generaţie de jucătoare de top“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite