Racea a adus primul aur pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a cucerit trei medalii în ultima zi a Campionatelor Europene de Gimnastică de la Birmingham, una de aur şi două de bronz. Amelia Racea a câştigat titlul european la bârnă, probă în care Raluca Haidu s-a clasat pe locul trei în timp ce Diana Chelaru a cucerit bronzul la sol.

UPDATE 19.25: În ultima probă din concursul pe aparate, cea de sol, Diana Chelaru a cucerit bronzul, în timp ce Amelia Racea s-a clasat pe locul cinci. Chelaru a fost notată cu 14,125 în timp ce Amalia Racea nu a mai reuşit să repete evoluţia de la bârnă şi a primit 13,700. Medalia de aur a revenit britanicei Elizabeth Tweddle (14.825), iar cea de argint rusoaicei Anna Myzdrikova (14.325).

România a încheiat Campionatele Europene de la Birmingham cu 4 medalii: una de aur şi trei de bronz, în timp ce la junioare tricolorele au obţinut o medalie de aur, două de argint şi două de bronz.

Vezi imagini cu gimnastele românce la Birmingham

UPDATE 18.50: Amelia Racea a adus prima medalie de aur pentru România la Campionatele Europene de Gimnastică de la Birmingham. Racea a înlocuit-o pe Ana Porgras, accidentată, a intrat prima în concurs şi a reuşit un exerciţiu bun pentru care a primit nota 14,400. Performanţa Ameliei a fost completată de Raluca Oana Haidu, care în ciuda unei accidentări la gleznă a reuşit să urce pe podium, cucerind medalie de bronz, cu nota 13,950. Medalia de argint i-a revenit rusoaicei Aliya Mustafina (14.325)

UPDATE 18.10: Ana Porgras, starul echipei României, nu va concura în finalele pe aparate. Mai multe amănunte aici.

UPDATE 18.00: Diana Chelaru şi Amelia Racea s-au clasat duminică pe locurile patru, respectiv şapte, în finala probei de sărituri, la Campionatul European de la Birmingham. Diana Chelaru a fost notată cu 14.062 (media celor două sărituri prezentate în concurs), iar Amelia Racea cu nota 13.662. Finala la sărituri a fost câştigată de rusoaica Ekaterina Kurbatova (14.287), urmată de Youna Dufournet (Franţa - 14.275) şi de Tatiana Nabieva (Rusia, 14.150).

Cu Rusia în postură de mare favorită, concursul feminin pe echipe din cadrul Campionatului European de gimnastică de la Birmingham a prezentat un interes mai mare în privinţa luptei pentru ocuparea locurilor doi şi trei.

Mai citiţi şi:

Gimnastică/România, vicecampioană europeană la junioare

Nadia: Sunt ţări care au depăşit România la gimnastică

Medalie de argint la Campionatul European pentru gimnastul Adelin Kotrong

Deţinătoare a titlului, însă prezentând o echipă cu două debutante la senioare (Amelia Racea şi Raluca Haidu), România a terminat pe poziţia a treia, una ocupată şi la ediţia din 2000.

Surpriză, ne-au depăşit britanicele

Tracul le-a dominat pe fetele noastre, el simţindu-se mai ales la prima rotaţie de aparate. Haidu a ratat la bârnă, nota ei (12,100) coborând echipa pe locul 4, cu un total de 41,000 puncte.

Mai mult decât atât, după exerciţiul său, Ana Porgras (14,800) a acuzat dureri la glezna care a supărat-o în ultima vreme. Lucrurile s-au mai îndreptat la sol, acolo unde gimnastele noastre s-au simţit dintotdeauna în largul lor. Cu toate că se lovise la spate, în calificările pe aparate, Diana Chelaru a strâns din dinţi, fiind notată cu 14,200. Evoluţia ei a permis României să revină pe podium.

La ultimele două aparate, sărituri şi paralele, dintre românce Chelaru şi Racea au avut cele mai bune exerciţii (au primit 14,250, respectiv 13,975). Nu a fost însă suficient pentru ca echipa lui Nicolae Forminte să obţină „argintul". Titlul continental a fost câştigat de Rusia (169,700 p), urmată, în premieră, de Marea Britanie (168,275 puncte), România (164,975 p) şi Franţa (163,575 p).

Două medalii pentru noi

La ediţia din acest an a CE, am cucerit două medalii. Pe lângă bronzul de ieri, la echipe, pe locul trei a terminat şi junioara Larisa Iordache.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite