Revolta musulmanilor: fanii turci şi cei ai Bosniei au refuzat momentul de reculegere după atentate. Ce au strigat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extremisul naşte monştri. De o parte a baricadei, îi avem pe descreieraţii care ucid în numele religiei, iar de partea cealaltă se află cei care susţin aberaţia potrivit căreia Islamul e religia teroriştilor. Din această cauză, am avut parte de două episoade regretabile petrecute pe stadioanele din Europa.

Tonul a fost dat de suporterii naţionalei Bosniei, o ţară cu o populaţie preponderent musulmană. Luni, înaintea returului barajului cu Irlanda, disputat la Dublin, galeria oaspeţilor a refuzat să ţină un moment de reculegere în amintirea celor care şi-au pierdut vieţile după atacurile de la Paris.

Episodul s-a repetat peste doar 24 de ore, de această dată în Turcia. La Istanbul, amicalul Turcia - Grecia (0-0) ar fi trebuit să fie precedat de un moment de reculegere, însă el a fost ignorat de suporterii gazdelor care au strigat „Allah Akbar“ (n.r. - Dumnezeu de mare). Scandările turcilor au fost însoţite şi de fluierăturile venite din tribune.

Chiar şi aşa însă, fotbaliştii bosniaci şi cei turci au respectat indicaţiile primite de la FIFA şi UEFA şi au jucat cu banderole negre pe braţe.

CITEŞTE ŞI:

*Mesajul unui musulman născut la Lyon: „Viaţa unui francez nu valorează mai mult decât cea a unui palestinian“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite