România, amical cu echipa care a zguduit lumea fotbalului în 2017: Anunţ făcut de site-ul oficial al federaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Chiricheş (dreapta)
Vlad Chiricheş (dreapta)

Tricolorii vor fi sparring-partener pentru naţionalele calificate la Cupa Mondială din 2018 în prima parte a anului.

Potrivit Federaţiei Române de Fotbal (FRF), echipa naţională va disputa la 27 martie, pe teren propriu, o partidă de verificare contra echipei naţionale a Suediei.

Meciul va avea loc în afara Bucureştiului, oraşul gazdă urmând a fi anunţat în funcţie de disponibilitatea arenelor din celelalte oraşe mari ale României. 

Suedia se află în acest moment pe locul 18 în clasamentul FIFA / Coca-Cola, în timp ce în această ierarhie tricolorii ocupă poziţia 41. Echipa Suediei e calificată la Campionatul Mondial din acest an din Rusia, eliminând la baraj Italia. Rezultatul a provocat un adevărat „cutremur“ în lumea fotbalului.

Ultima întâlnire între cele două formaţii a avut loc în sferturile de finală de la Campionatul Mondial din SUA 1994, când nordicii s-au impus după loviturile de departajare.

De asemenea, Federaţia Română de Fotbal negociează şi cu alte federaţii internaţionale pentru stabilirea unui alt meci amical în luna martie. 

Naţionala României va disputa următoarele jocuri oficiale în septembrie 2018, odată cu debutul noii competiţii Liga Naţiunilor UEFA. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la 24 ianuarie 2018.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite