România a câştigat pentru a patra oară World Rugby Nations Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Marian Burlacu
FOTO Marian Burlacu

Naţionala de rugby a României a învins, sâmbătă, pe stadionul Arcul de Triumf, cu scorul de 20-8, selecţionata Argentina XV, şi a câştigat pentru a patra oară turneul World Rugby Nations Cup.

„Stejarii” au condus cu 10-0 la pauză, singurul eseu al primei reprize fiind înscris de Andrei Rădoi în minutul 31. Cătălin Fercu a reuşit un al doilea eseu în minutul '55; ambele încercări au fost transformate de Florin Vlaicu, care a înscris şi două lovituri de pedeapsă.

Vlaicu a egalat şi recordul de selecţii în naţionala României, 93, deţinut de Cristian Petre.

Selecţionata argentiniană a înscris un eseu prin Franco Barda pe final, însă nu a reuşit să remonteze diferenţa de pe tabela de marcaj.

Turneul de anul acesta s-a desfăşurat după un nou regulament experimental propus de World Rugby, care avantajează eseurile în detrimentul loviturilor de pedeapsă. Astfel, echipele au primit 6 puncte în loc de 5 pentru fiecare eseu marcat, 2 puncte pentru transformarea acestuia şi tot 2 pentru lovituri de pedeapsă transformate, în loc de 3 în mod clasic.

Regulamentul este testat la mai multe competiţii internaţionale şi va fi examinat în 2017, noul sistem putând fi adoptat universal în 2018.

În primele două etape ale competiţiei, România a învins Namibia, scor 20-8 (9 iunie), şi Uruguay, scor 40-0 (13 iunie).

România a mai câştigat World Rugby Nations Cup în 2012, 2013 şi 2015.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite