Ronaldo în roşu integral

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Insistenţa cu care Europa continuă să apere statul laic e de neînţeles. Să luăm cazul Franţei, patria raţionalismului şi raiul liber-cugetătorilor. În plin Paris, în faţa a 60.000 de martori oculari, cineva sau ceva l-a deocheat, năucit şi blocat pe Cristiano Ronaldo.

Timp de 90 de minute, Ronaldo a făcut somnambulic tot ce i s-a comandat cu tăciuni aprinşi, bobi şi păr de spînzurat. A ratat din alergare şi din lovituri libere. A înscris o dată. Dintr-un ofsaid cît gămălia acului cu care trebuie înţepaţi moroii. În sfîrşit, un penalty clar părea să pună capăt blestemului. Ronaldo a păcălit portarul, dar piaza rea nu-şi încheiase tura şi mingea s-a dus în bară. De altfel, toată naţionala portugheză a inhalat ceva din farmecele care l-au încuiat pe Ronaldo. Nani, Quaresma şi Moutinho au baletat ca nişte păsări de curte împrumutate unui cazinou pentru show-ul de noapte. Singur William Carvalho a făcut un meci excelent, dar n-a avut cu cine coopera. Austria a particicat vînjos la drăcovenie şi ar fi putut cîştiga, dacă avea măcar un vîrf decent. După 0-0 cu Austria, Portugalia se poate califica dacă bate Ungaria. Asta n-ar fi mare lucru. Problema e restabilirea relaţiilor corecte cu duhurile rele. UEFA ar trebui să se înscrie în lupta cu obscurantismul şi să îi permită lui Ronaldo să apară, la meciul cu Ungaria, în echipament antideochi, integral roşu.

Ungaria şi Islanda au arătat cum anume joacă fotbal două echipe care fac asta din obligaţie. Rata de eroare combinată a celor două grupuri de bărbaţi în chiloţi şi tricou adunaţi în jurul unui balon bate pînă şi strălucita medie anglo-galeză. Islanda a deschis scorul şi tot ea a egalat cu un autogol născut din neînţelegerea legilor elementare ale fizicii. Una din numitele legi spune că un obiect rotund împins spre propria poartă va intra tot în propria poartă. Islandezii au experminetat temeinic şi acum ştiu că e aşa.

Belgia şi-a revenit în simţiri după o primă repriză atroce împotriva Irlandei. Media de erori irlandeză bate măr media de erori islandeză care bate soră cu mărul şi cu moartea media engleză. Cu toate astea, Belgia a refuzat oferta. Prima repriză s-a scurs ca o reclamă la Xanax, cu pase tremurate, stopuri gealtinoase şi un-doi-ui fără partea a doua. După pauză, irlandezii s-au ţinut de mesaj şi au demonstrat că prin şut înţeleg echivalentul mai calm al unei pase la portar. Belgienii s-au trezit în faţa campaniei de calomnii cu care Irlanda a atacat fotbalul şi au înscris trei goluri inteligente. Va continua Belgia tot aşa? Posibil. Ceva s-a rupt şi, în sfîrşit, Marc Wilmots are cu ce echipă lucra. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite