Ruşine fără margini pentru boxul românesc! Patru juniori au fost prinşi dopaţi şi retraşi de la Europene, după ce au luat un medicament din farmacii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În boxul românesc e dezastru
În boxul românesc e dezastru

Boxul românesc, altădată o veritabilă fabrică de medalii, îşi trăieşte una dintre cele mai negre perioade din existenţa lui.

Cu o Federaţie în faliment şi fără niciun rezultat notabil în ultimii ani, boxul se remarcă acum printr-un scandal de dopaj ruşinos. Patru juniori cu vârste între 14 şi 16 ani au fost depistaţi pozitiv la Campionatele Europene de la Albena. Marian Dumitru (categoria 48kg, clubul Horezu), David Andreaş (52kg, Tg Jiu), Ionuţ Lupu (54kg, Iaşi), Ionuţ Pălănceanu (63kg, Dinamo). Ei au fost retraşi din competiţie, după ce în urma unui test efectuat la Brăila s-a descoperit că au apelat la Furosemid, anunţă TVR 1. Furosemidul este un medicament care ajută la slăbit, eliminând rapid apa din organism. Se bănuieşte că ei au apelat la acesta pentru a intra mai uşor în categorie, procurându-l din farmacii, unde poate fi cumpărat la liber cu 6 lei cutia.

Napoleon Gheorghe, antrenorul principal al lotului de seniori şi la Dinamo, a declarat pentru gsp.ro: "Aceşti sportivi nu ştiu de capul lor. La club i-am ţinut din scurt, nu s-a întâmplat nimic, au fost testaţi şi la Cupa României şi la naţionale şi nimic nu a ieşit. Am discutat cu Pălănceanu după tot acest necaz, mi-a spus că s-au hotărât între ei să ia aceste pastile. Au vrut să vadă cum este. Am înţeles că pastilele ar fi fost aduse de Marian Dumitru şi că le-a zis că nu e nicio problemă, că el a mai luat şi nu s-a întâmplat nimic. Pălănceanu nici măcar nu avea nevoie de pastile de slăbit, fiindcă era în greutate. Antrenorii sunt vinovaţi de neprofesionalism, nu aveau cum să ştie ce fac copiii, dar ei nu trebuie lăsaţi din mână. Trebuie să le explice în permanenţă despre aceste pericole şi să fie în permanenţă cu ochii pe ei. Eu sunt la lot de 10 ani de zile, nu am avut niciun fel de probleme. Pălănceanu, de exemplu, provine dintr-o familie defavorizată, dar la club l-am ţinut mereu din scurt"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite