S-a certat cu Malesani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Sânmărtean, fostul jucător al Gloriei Bistriţa, susţine că perioada nefastă din ultimii doi ani i se trage de la un conflict cu antrenorul lui Panathinaikos Atena Lucian

Lucian Sânmărtean, fostul jucător al Gloriei Bistriţa, susţine că perioada nefastă din ultimii doi ani i se trage de la un conflict cu antrenorul lui Panathinaikos Atena

Lucian Sânmărtean încearcă să-şi relanseze cariera în Olanda. După un an de coşmar, în care fosta sa grupare, Panathinaikos Atena, nu-l folosea, dar nici nu-l lăsa să plece la o altă echipă, bistriţeanul a ajuns la FC Utrecht. Micuţa echipă e considerată drept perfectă de român, care intenţionează să revină la potenţial maxim. Sânmărtean a debutat vineri seară la prima echipă a clubului, într-un amical caritabil cu AS Monaco, scor 0-1. A jucat primele 59 de minute, reuşind să impresioneze fanii cu driblingurile sale.

- Cum a fost meciul?
- A fost primul la echipa mare. Se vede că n-am jucat de ceva vreme, mă sufoc destul de repede. Oricum, planul meu e să evoluez cât mai des şi să revin la forma de altădată.

- De ce Utrecht, şi nu AZ Alkmaar, unde antrenorul Van Gaal te-a dorit foarte mult?
- Am ales Utrecht pentru că m-au vrut foarte mult. E impresionant când o echipă îţi oferă un contract după doar două antrenamente. De fapt, eu mă antrenam ca să fiu în formă pentru a da probe la AZ. A contat foarte mult şi că AZ e o echipă cu pretenţii, care n-ar fi avut răbdare cu mine. Au obiective mult mai importante şi nu puteau aştepta să-mi revin eu, după un an de pauză.

- Cum te-ai acomodat?
- Fără probleme, pentru că cei de la club sunt oameni incredibili. Toţi sunt liniştiţi, foarte calculaţi şi dispuşi să mă ajute. În schimb, coechipierii sunt foarte determinaţi la antrenamente. Indiferent de ce meci urmează, se pregătesc la fel. Oficialii au o atitudine complet diferită faţă de jucători. În Grecia, venea patronul cu elicopterul la cantonament, spunea să jucăm bine, să câştigăm şi îşi lua "la revedere". Aici, preşedintele stă de vorbă cu fiecare dintre noi, fără niciun fel de reţinere.

- Intenţionezi să rămâi?
- Depinde de multe aspecte. Am contract până în iunie şi atunci rămâne de văzut ce se va mai întâmpla.

- De ce crezi că ai avut asemenea probleme la Panathinaikos?
- S-a tras de la o discuţie în contradictoriu cu antrenorul din acea vreme, italianul Alberto Malesani. M-am certat cu el. Mi-a spus că putem vorbi oricând, despre orice problemă doresc. După mai multe meciuri în care n-am jucat, l-am întrebat de ce nu mă foloseşte. La scurt timp, le-a transmis şefilor din club că nu mai are nevoie de serviciile mele. Au fost unii dintre colegi care m-au susţinut, însă toţi au fost excluşi din lot.

- Înainte să pleci din Grecia, te-a tentat o revenire în campionatul românesc?
- Nu, în niciun caz!

S-a plimbat cu soţia în "Cartierul Roşu"

Deşi stă în Utrecht, Sânmărtean şi-a făcut timp pentru a vizita Amsterdamul: "E un oraş care te poate copleşi foarte uşor, cu multe tentaţii. Amvizitat şi Cartierul Roşu, împreună cu soţia mea. Ne amuzăm văzând fetele la geamuri."

Petrecere după 0-4

Lucian Sânmărtean s-a arătat surprins de lejeritatea cu care se comportă colegii săi după un eşec. "Pe teren dau tot ce pot, dar după meci se adună cu soţiile şi cu copiii la cafeneaua clubului. Stau şi vorbesc şi câte patru ore. Chiar şi după un meci pierdut cu 0-4 cu Alkmaar nu erau foarte afectaţi. Vedeau reluările şi nu le venea să creadă ce greşeli a făcut unul sau altul."

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite