„Să vă aveţi ca fraţii“: povestea frumoasă a echipei Aerostar Bacău, acolo unde joacă patru fraţi şi doi gemeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru fraţi joacă la Aerostar Bacău, echipa ajunsă în liga a treia, acum sub comanda tehnicianului Cristi Popovici.

„Să vă aveţi ca fraţii“. Asta-i îndeamnă zi de zi antrenorul Cristi Popovici pe elevii săi de la Aerostar Bacău. Şi nici nu e greu: în echipa care a promovat în liga a treia joaca patru fraţi. 

Problema e că doi sunt gemeni, iar Popovici are mari dificultăţi în a-i deosebi. „Mi-a fost greu, nu ştiam care-i Răzvan şi care-i Alex, strigam după ei şi-i întrebam pe fiecare cine e“, spune, amuzat, tehnicianul moldovenilor.

Gemenii joacă pe banda dreaptă şi îşi derutează adversarii care au impresia că văd dublu. „Pentru ultima centrare de gol pe care mi-a dat-o Răzvan, i-am mulţumi şi i-am dat prima de joc“, a  mărturisit Alex Istrate.

Puştii de la Aerostar vor să facă cât mai repede pasul spre prima ligă şi au ambiţii mari: ţinta lor e să ajungă la echipa lui Becali: „Ţinem cu Steaua sau FCSB, deci nu există certuri în familie pe tema asta“.

La echipă sunt însă discuţii pe tema clasamentului din Liga I, pentru că ceilalţi fraţi, Cornel şi Bogdan Ardei sunt suporteri ai campioanei. „Noi ţinem cu Viitorul. Ei s-au făcut cunoscuţi în ultimii ani datorită jucătorilor, Academiei pe care o au şi domnului Hagi. Orice puşti îşi doreşte să fie antrenat de el, având în vedere ce a făcut pentru România“, a povestit Bogdan Ardei.

Cu o echipă tânără, Cristi Popovici speră să-i ducă pe cei de la Aerostar – singura formaţie din judeţul Bacău aflată la nivel de liga a treia – la masa bogaţilor, acolo unde el este obişnuit să antreneze. „Am semnat un contract până la sfărşitul anului, mă ofer cu totul acestei echipe, la care am şi jucat. Este singura, la acest moment, care poate face performanţă din judeţul Bacău. Primăria şi Consliliul local sunt alături de noi, ne-au aprobat o anumită sumă pentru proiectul nostru, sperăm să mai vină şi alţi oameni potenţi financiar şi doar aşa ne putem facem planuri pentru Liga I“, a mărturisit Popovici.

El e antrenorul care i-a trimis la Steaua pe Goian, Baciu, Lovin sau Andrei Cristea, în perioada când pregătea FCM Bacău, şi este sigur că echipele din Liga I se vor bate peste câţiva ani pe puştii săi de la Aerostar.

„Există la club preocuparea asta pentru tinerii jucători şi avem câţiva foarte interesanţi“, a adăugat Popovici.

Doru Damaschin, omul care este la conducerea echipei din 1995, mizează că peste câţiva ani Aerostar se va bate cu granzii campionatului românesc. Băcăuanii nu vor să sară peste etape şi vor să facă paşi mici, dar siguri: „În acest sezon, obiectivul nostru este locurile 1-3, apoi vom vedea ce va urma. N-a fost greu să convingem un antrenor de Liga I – Cristi Popovici - sa vină în liga a treia. El a jucat aici, a antrenat aici şi avem planuri mari împreună. Suntem singurul generator de fotbal din judeţul Bacău şi încercăm să facem lucruri cât mai bune. Am început recent o colaborare cu autorităţile locale, am primit fonduri de la ei, sperăm să fie doar începutul unei colaborări care ne va duce în prima ligă“.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite