Scandal uriaş în gimnastica românească! Andreea Răducan îi dă replica lui Marian Drăgulescu: „Vrei medalia de aur sau notorietate?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Răducan FOTO Eduard Enea
Andreea Răducan FOTO Eduard Enea

Andreea Răducan, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, i-a răspuns lui Marian Drăgulescu. Acesta a acuzat că a fost tăiat de la plata indemnizaţiilor.

"Anul trecut eu mi-am îndeplinit obiectivele ca sportiv. A fost şi motivul pentru care am fost desemnat cel mai bun gimnast. Problemele mele, de ordin financiar, în raport cu federaţia de specialitate,  au început în luna noiembrie. Normal, eu primesc lunar, din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, o indemnizaţie de 1.500 de lei. Actuala conducere federală a decis ca pentru luna noiembrie să îmi dea doar cincizeci la sută iar în luna decembrie mi-au tăiat şaptezeci la sută din această sumă. Motivul ar fi că eu nu am îndeplinit acel număr de zile în sala de antrenament.

Se ştie însă că am fost accidentat, lucru confirmat de către medici. Fiind accidentat  am absentat două săptămâni în luna noiembrie şi una în luna decembrie. Ca urmare a acestei decizii mă simt total nedreptăţit, mai ales că, aşa cum spuneam, eu sunt singurul gimnast care şi-a îndeplinit obiectivile anul trecut. Cred că dacă s-ar fi vrut, se putea găsi o soluţie. Fie să fiu băgat în concediu de odihnă sau să fiu plătit din resursele extrabugetare ale federaţiei. Dar, probabil, că acest lucru, nu s-a vrut!", a precizat Drăgulescu pentru telekomsport.ro.

Andreea Răducan a replicat pe Facebook.

Dragă Marian,

Observ că-ţi doreşti să comunicăm pe reţelele de socializare. Îmi voi lua câteva minute pentru a-ţi raspunde şi pe facebook. Înţeleg comportamentul tau ca pe un atac la propria-mi persoană. Consider că atitudinea ta din ultima perioadă nu este demnă de un mare campion. Susţinem uneori că cei din afara sistemului nu ne înteleg, şi ajungem să ne dam seama, din nou, că de fapt noi suntem cei care ne “faultăm”. Aş vrea să te asigur încă o dată, că atât eu cât şi echipa Federaţiei Române de Gimnastică, preţuim munca şi performanta fiecărui sportiv, asa cum este şi cazul tău. Nemultumirea ta in urma retinerii a jumatate din indemnizatia de lot, pt fix zilele in care nu ai fost in sala, si in tara, este nejustificata. Nu are nimeni ceva împotriva participării tale la diferite show-uri tv, insa cred c-ar trebui să te decizi daca-ti doresti sa câştigi medalia de aur la JO sau notorietate la tv.

Ţi s-a explicat ca atât timp cât nu esti în sala de antrenament, noi nu putem susţine că eşti în pregătire. Sunt bani publici pentru care nu-şi asumă nimeni raspunderea. Sigur, am fi putut gasi un sponsor ca sa-ti platim acesti bani, dar tu consideri ca asa este normal?! Te consideri un model pentru sportivii de astăzi. Ce ar trebui sa faca FRG daca fiecare sportiv ţi-ar urma exemplul si ar proceda la fel? Sau ar alege sa se antreneze fiecare in alta tara? Ne-ai spus sa nu te comparam cu ei. Datoria noastra insa, este sa ne pese de toti sportivii, nu doar de campioni. In plus, FRG nu se poate transforma in agentie de marketing si comunicare pentru Marian Dragulescu Official. Asa cum ti-am mai spus, rezultatele castigate in sport sunt importante, dar vei intelege ca va fi si mai important ce vei face dupa incheierea activitatii sportive, iar genul acesta de actiuni nu-ti vor aduce niciun beneficiu.
Rămânem alaturi de tine şi dacă vei considera importantă susţinerea noastra, just let us know.
Succes!“. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite