Secretul celui mai important succes românesc la Australian Open: Ana Bogdan a povestit cum a bătut-o pe Mladenovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probabil, foarte puţini se aşteptau ca ocupanta locului 104 în lume să treacă de franţuzoaica aflată pe poziţia a 11-a. La Melbourne însă, exact asta s-a întâmplat.

Ana Bogdan şi-a egalat cea mai bună performanţă la un turneu de Grand Slam, accederea în turul II. Sportiva de 25 de ani a atins această fază de două ori la US Open (2016, 2017) şi o dată la Wimbledon (2017).

Doar că, de această dată, la Melbourne, Ana a trecut de prima rundă după un succes spectaculos: 6-3, 6-2 cu Kristina Mladenovici (11 WTA). La final, românca a celebrat victoria alături de logodnicul ei. Ana Bogdan o va întâlni în turul II pe Putintseva (54 WTA), cea care a învins-o pe Watson (68 WTA), scor 7-5, 7-6.

Ce a declarat după calificare?

*Am fost mult mai liniştită şi mult mai aşezată. Am jucat fiecare punct în parte, iar din punct de vedere tactic am încercat să joc cât mai mult pe reverul ei. Ştiam că e punctul ei slab şi că deseori foloseşte slice-ul. Azi, l-a folosit mai puţin, însă lovitura ei de rever nu mă deranjează şi atunci am folosit cât mai mult tactica aceasta.

*Nu ştiam dacă va fi într-o formă extraordinară. Eu am mai jucat cu ea, iar acel meci a fost unul foarte susţinut, lovea mingea destul de tare, era foarte agresivă, scorul a fost mult mai strâns şi am pierdut atunci, la Moscova. Acum am simţit că pot să fac eu pasul înaintea ei şi să câştig.

*N-am jucat niciodată cu Putintseva. N-am prea urmărit-o, dar am timp să mă pregătesc pentru următorul tur. Aleargă mult, chiar şi atitudinea ei e diferită faţă de cea a Kristinei (n.r. – Mladenovici), dar pe mine mă interesează să-mi fac jocul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite