Simona Halep, pe urmele Monicăi Seleş şi ale Serenei Williams. Cum poate ajunge românca pe o listă selectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO AusOpen.com
Simona Halep FOTO AusOpen.com

Simona Halep a salvat trei mingi de meci în partida cu Lauren Davis de la Australian Open. În istoria turneului de la Melbourne, cinci jucătoare au reuşit să câştige trofeul revenind dintr-o astfel de situaţie-limită.

Simona Halep va juca luni în optimile Australian Open cu japoneza Naomi Osaka, locul 72 WTA, partidă care va începe în jurul orei 8.00 dimineaţa. În turul al treilea, românca a supravieţuit unui test-maraton, câştigând cu 4-6, 6-4, 15-13 partida cu americanca Lauren Davis.

Meciul dintre Simona Halep şi Lauren Davis, din turul al treilea de la Australian Open, a cules deja toate epitetele posibile. A fost o încleştare teribilă, care a durat 3 ore şi 44 de minute, conform cronometrului oficial, iar jucătoarea noastră a supravieţuit şi unei situaţii limită: în setul decisiv Lauren Davis a condus cu 11-10 şi cu 40-0, dar Simona a reuşit să îşi ţină serviciul, câştigând cinci puncte la rând. „E foarte dificil când adversara ta are minge de meci. E foarte greu să te mai gândeşti la tactică în momentul acela, să te gândeşti la cum să joci următorul punct. Te duci şi loveşti fără să mai gândeşti. Am făcut asta”, a explicat Simona Halep la conferinţa de presă.

Se întâmplă în tenis ca atunci când depăşeşti un astfel de moment critic, să urmeze o descătuşare şi, pe acest sentiment eliberator, să câştigi chiar turneul. În istoria Australian Open, pe tabloul feminin, au existat cinci astfel de stiuaţii:

-în 1991, Monica Seleş a trecut în semifinale de Mary-Jo Fernandez, după ce a înfruntat două mingi de meci ale americancei. Seleş s-a impus apoi în finala cu Jana Novotna.

- în 2002, chiar în finală, Jennifer Capriati a salvat o minge de meci în tiebreakul setului secund al disputei cu Martina Hingis, după care a fluierat în decisiv: scor 6-2.

- în 2003, în semifinale, Serena Williams a anulat două mingi de meci ale belgiencei Kim Clijsters şi a mers până la câştiarea trofeului.

- în 2014, în runda a treia, chinezoaica Li Na a supravieţuit unei mingi de meci contra Luciei Safarova, din Cehia. “Am fost la cinci centrimetri de elimnare”, a spus atunci Li Na, câştigătoarea-surpriză a acelei ediţii.

- parcursul fantastic al lui Angelique Kerber din 2016 s-ar fi putut opri chiar din turul unu. Jucătoarea germană a salvat o minge de meci în partida cu japoneza Misaki Doi şi a spus apoi că a fost “cel mai important punct al carierei”.

La ediţia din acest an a Australian Open sunt două jucătoare care pot călca pe urmele celor cinci tenismene amintite mai sus: Simona Halep, care a “întors-o” pe Lauren Davis, şi Caroline Wozniacki. În turul întâi, daneza a fost condusă în setul decisiv cu 5-1 şi 40-15, în meciul cu cvasi-anonima Jana Fetta. După ce a depăşit această situaţia dificilă, Wozniacki a avut un parcurs fără greşeală, fiind calificată deja în sferturile de finală ale Australian Open.

2-0 pentru Halep la meciuri directe
Poate ajunge şi Simona Halep în sferturi, cu o victorie în faţa japonezei Naomi Osaka. Partida e programată luni dimineaţa  pe Margaret Court Arena şi se va disputa în jurul orei 08.00 (totul depinde de durata meciurilor anterioare, jocul fiind precedat de două întâlniri de dublu feminin şi una de simplu masculin).  Halep  a câştigat ambele întâlniri anterioare cu Osaka, cedând însă de fiecare dată câte un set, semn că meciurile n-au fost chiar cele mai uşoare: 6-4, 2-6, 6-3, în 2017, în turul al doilea al turneului de la Miami, şi 4-6, 6-2, 6-3, în turul al treilea al French Open, în 2016.

Pentru Simona, vitală este recuperarea cât mai rapidă după meciul extenuant cu Lauren Davis şi accidentarea la gleznă suferită în primul tur. Românca este jucătoarea care a stat cel mai mult pe teren la acest Grand Slam, de pe tabloul feminin, şi are nevoie de calificare pentru a-şi putea menţine locul 1 mondial, care mai este “vânat” în acest moment de Caroline Wozniaci, Elina Svitolina şi Karolina Pliskova.
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite