Surpriză de proporţii: Kvitova, eliminată după un meci epic de aproape trei ore. Decisivul a avut 18 game-uri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana de la Wimbledon în 2012 şi 2014 şi semifinalistă la Melbourne în 2012, cehoaica de 27 de ani e al patrulea nume mare care părăseşte competiţia după prima rundă,

După Coco Vandeweghe (9 WTA), Sloane Stephens (13 WTA) şi Venus Williams (5 WTA), o altă favorită a turneului australian a fost învinsă în chiar prima partidă.

Petra Kvitova (28 WTA) a fost implicată într-o partidă-maraton, la Melbourne, duelul cu Andrea Petkovici (98 WTA) mergând spre trei ore!

Nemţoaica de 30 de ani a câştigat primul set chiar uşor, ajungând la 5-1 pentru a se impune la final cu 6-3. Kvitova a restabilit egalitatea, după ce în setul doi, echilibrat până la 4-4, a reuşit un break şi apoi şi-a făcut serviciul pentru 6-4. 

Decisivul a fost plin de suspans şi lung ca un meci întreg: o oră şi 28 de minute! Petkovici s-a distanţat la 4-1, dar Kvitova a egalat: 4-4. Nemţoaica şi-a făcut serviciul pentru 5-4 şi în game-ul următor a avut trei mingi de meci. Le-a irosit însă pe toate!

Egalitatea a continuat de la 5-5 până la 8-8, scor la care Petkovici a luat două game-uri la rând, ultimul un break, şi s-a calificat în turul II. Ea o va întâlni în următoarea partidă pe învingătoarea duelului Davis (76 WTA) – Cepelova (110 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite