Tehnologia aduce perfecţiunea: Cupa Confederaţiilor arată că greşelile de arbitraj vor fi de domeniul trecutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei din cele patru meciuri din prima etapă a grupelor s-au disputat în acest weekend în Rusia. Ultima partidă, cea dintre Camerun şi Chile, a ieşit în evidenţă prin două faze foarte interesante.

Chile a avut un gol anulat pe finalul reprizei, după ce arbitrul sloven, Damir Skomina, a cerut analiza video a fazei, iar colegii săi care aveau monitoarele în faţă i-au indicat că reuşita sud-americanilor nu trebuie să fie validată din cauza unui ofsaid.

Apoi, pe finalul jocului, sud-americanii au avut un alt gol anulat, într-o prima fază, deoarece asistentul a indicat o poziţie de ofsaid. Din nou, Skomina a comunicat cu colegii săi prin cască şi, după ce a primit verdictul acestora, a arătat centrul terenului, validând golul şi eliminând greşeala tuşierului care văzuse ofsaid.

Arbitrajul video e, deocamdată, în faza de testare, însă, în curând, va fi folosit în toate competiţiile.

De remarcat că în primul „11“ al Camerunului, campioana Africii, s-au aflat doi fotbalişti trecuţi prin Liga I: Fai (Dinamo) şi Ngadeu-Ngadjui (FC Botoşani). Amândoi au fost integralişti. Primul evoluează acum la Standard Liege, iar cel de al doilea la Slavia Praga. Fai a fost, parţial, vinovat la primul gol al meciului, Vidal ridicându-se de lângă el pentru a înscrie cu capul.

Cupa Confederaţiilor, prima etapă

Grupa A

Rusia - Noua Zeelanda 2-0

Boxall 31 (autogol), Smolov 69

Portugalia - Mexic 2-2

Quaresma 34, Soares 86 / Hernandez 42, Moreno 90+1

Grupa B

Camerun - Chile 0-2

Vidal 81, Vargas 90+1

Australia - Germania

Luni, ora 18.00, TVR1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite