"Tigroaicele" la ora adevărului, CSM Bucureşti - Gyor, reeditarea finalei Ligii Campionilor din ediţia trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSM Bucureşti Gyor FOTO Mediafax/Sebastian Tataru

CSM Bucureşti întâlneşte diseară, de la ora 18.00, în direct la Dolcesport şi Digisport, echipa pe care acum cinci a învins-o în finala competiţiei, chiar în Ungaria.

Ediţia trecută a Ligii Campionilor la handbal feminin a adus una dintre cele mai mari surprize. Aflată la debut, CSM Bucureşti a câştigat competiţia, deşi pornise extrem de anevoios în drumul către Final Four-ul de la Budapesta. "Tigroaicele" s-au descătuşat în a doua parte a întrecerii şi şi-au adjudecat trofeul chiar la Budapesta, în faţa marii favorite, Gyor, pe care a învins-o la loviturile de departajare.

Maghiarele au digerat greu eşecul şi vin la Bucureşti cu dorinţa declarată de a-şi lua revanşa, deşi duelul e acum la o scară mult mai mică. Şi lucrurile s-au schimbat destul de mult în cele două tabere, mai cu seamă în cea a echipoei noastre.Faţă de meciul din luna mai, CSM arată altfel. Danezul Kim Rasmussen a fost înlocuit pe banca tehnică cu Jakob Vestergaard, un conaţional de-al său, care mai activase la Bucureşti. 

Din punct de vedere al lotului, nu se mai regăsesc printre "tigroaice", Maysa Pessoa (Vardar Skopje), Maria Fisker (Randers HK), Ana Paula Rodrigues (Odense), Ekaterina Vetkova (Toulon), Fernanda Franca da Silva (SG BBM Bietigheim). Au venit, în schimb Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), Majda Mehmedovici (Buducnost), Anastasia Lobach (Gomel), Gnosiane Niombia (Loiret), Camilla Ayglon (Nîmes). Transplaturile CSM-ului nu funcţionează însă aşa cum era de aşteptat, iar pelângă problemele de adaptare ale noilor venite au apărut şi alte probleme. Aurelia Brădeanu este folosită extrem de puţin, pregătindu-i-se probabil retragerea, Oana Manea şi Line Jorgensen au fost accidentate, iar Bianca bazaliu, golghetera CM de juniori din 2014 încă nu confirmă la senioare.

În acest context, CSM şi-a arătat limitele. A pierdut în campionat la Brăila şi chiar dacă a debutat cu dreptul în Liga Campionilor, 24-21 cu Rostov pe Don, a urmat o înfrângere surpriză cu Midtjylland, cu acelaşi scor. Săptămâna aceasta, CSM a învins în competiţia internă pe HCM Râmnicu Vâlcea, 32-21, dar din nou jocul "tigroaicelor" a fost sub aşteptări şi se vorbeşte deja de o uşoară criză la nivelul echipei, mai cu seamă că a răsuflat informaţia conform căreia bonusurile pentru performanţele de anul trecut n-au ajuns la jucătoare, fapt care afectează randamentul unor sportive.

Sub ochii noului selecţioner

Gyor vine la Bucureşti cu un moral bun după ce a câştigat primele două jocuri din grupă. Partida de la Polivalentă îl aduce la Bucureşti şi pe noul selecţioner al României, spaniolul Martin Ambros, care l-a înlocuit de puţin timp pe suedezul Tomas Ryde.  Ambros pregăteşte în paralel echipa maghiară încă din 2012 şi a condus-o de două ori spre câştigarea Ligii Campionilor (2013, 2014) şi o dată în finală (2016). Ambros este socotit unul dintre cei mai buni antrenori de handbal feminin din lume şi Federaţia Română de Handbal aşteaptă de la el să ajute România să câştige o medalie la Europenele din decembrie, programate în Suedia. Martin Ambros a debutat pe banca României la începutul acestei luni, la un turneu amical, în Olanda, unde a învins de două ori naţionala gazdă, vice/campioana mondială, şi a pierdut în faţa Serbiei. Până la Europene, el mai are la dispoziţie Trofeul Carpaţi, care se joacă în noiembrie, la Cluj. Spaniolul a anunţat deja lotul lărgit, de 28 de jucătoare, din care doar 16 vor merge la CE, care le cuprinde pe Denisa Dedu, Iulia Dumanska, Paula Ungureanu, Elena Voicu – portari, Eliza Buceschi, Florina Chintoan, Laura Chiper, Elena Cristina Florica, Melinda Geiger, Camelia Hotea, Alina Ilie, Ana Maria Iuganu, Oana Manea, Cristina Neagu, Lorena Ostase, Laura Oltean, Cristina Laslo, Gabriela Perianu, Gabriela Preda, Crina Pintea, Ana Maria Simion, Laura Popa, Gabriela Szucs, Ana Maria Tănăsie, Bianca Tiron, Aneta Udriştoiu, Cristina Zamfir şi Mădălina Zamfirescu – jucătoare de câmp. La CE din Suedia, România va juca în grupa D, cu campioana olimpică en-titre, Rusia, campioana europeană şi mondială en-titre, Norvegia, şi cu Croaţia. Tricolorele vor juca, în ordine, cu Norvegia (5 decembrie), cu Rusia (7 decembrie) şi cu Croaţia (9 decembrie).

Dunărea Brăila în Cupa EHF

România mai are în cupele europene o echipă.la handbal feminin, Dunărea Brăila, care va întâlni formaţia norvegiană Byasen Trondheim, în turul trei al Cupei EHF. Partida tur se va disputa pe 12 sau 13 noiembrie, la Brăila, iar cea retur în deplasare, o săptămână mai târziu. Cele 12 câştigătoare din turul trei se vor califica în grupele Cupei EHF, în care vor evolua şi cele patru formaţii care se vor clasa pe locul 4, ultimul, în grupele Ligii Campionilor.

Grupele Ligii Campionilor

Grupa A

Thuringer - Buducnost (30 octombrie)

Glassverket - Metz (30 octombrie)

Clasament: 1. Buducnost 4 p (51-42) 2. Metz 2 p (44-39), 3. Thuringer 2 p (41-44) 4. Glassverket 0 p (39-54)

Grupa B

Astrakhanochka - Vardar (29 octombrie)

Rail Cargo - HC Leipzig (29 octombrie)

Clasament: 1. Vardar 3 p (68-51), 2. FTC Rail Cargo Hungaria 3p (59-50), 3. Astrakhanochka 2p (50-56), 4. HC Leipzig 0 p (48-68)

Grupa C

CSM Bucureşti - Gyor (28 octombrie)

Rostov - Midtjylland (28 octombrie)

Clasament: 1. Gyor 4 p (59-46 ), 2. CSM 2 p (45-45), 3. Midtjylland 2 p (43-52 ), 4. Rostov 0 p (48-52)

Grupa D

Krim - Savenhof (29 octombrie)

Esbjerg - Larvik (30 octombrie)

Clasament: 1. Esbjerg 4 p (60-45) , 2. Savenhof 2p (45-47), 3. Krim 2p (49-57), 4. Larvik 0 p (44-49)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite