Ultimul mare derby pentru Reghecampf: antrenorul FCSB a aruncat „bomba“ înaintea meciului cu Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa s-a prezentat Reghecampf la o conferinţă de presă pe când era la Al-Hilal
Aşa s-a prezentat Reghecampf la o conferinţă de presă pe când era la Al-Hilal

Etapa din weekend o poate face pe FCSB campioană în proporţie de 99%. Totuşi, antrenorul roş-albaştrilor nu e cu gândul la sărbătoare, ci la petrodolarii din zona Golfului Persic.

Ceea ce a început, iniţial, ca un zvon timid devine, treptat, o realitate: Laurenţiu Reghecampf va pleca de la FCSB la finalul sezonului în curs.

Antrenorul ar avea o ofertă de 1,5 milioane de euro de la Al-Gharafa, ocupanta locului 5 în prima ligă din Qatar. Potrivit Digi Sport, formaţia la care a evoluat Claudiu Keşeru în 2015 (9 meciuri, 9 goluri) intenţionează să-l aducă pe „Reghe“ în locul tunisianului Habib Sadegh.

Iniţial, după remiza cu Viitorul (1-1), Reghecampf a refuzat să comenteze acest scenariu: „Aceste discuţii nu-şi au rostul. Mai am un an de contract, n-avem ce să vorbim acum“. 

„La anul, nu o să mai fiu aici“

În conferinţa de dinaintea derby-ului cu Dinamo însă, tehnicianul de 41 de ani a oferit un indiciu clar în privinţa viitorului său. Întrebat despre interzicerea jocurilor de noroc în cantonamentul FCSB, „Reghe“ a fost tranşant: „Poker poate va exista în cantonament de la anul, când eu n-o să mai fiu pe aici“.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a întărit şi el varianta potrivit căreia FCSB va avea un nou principal pe bancă din vară. „Reghe pleacă sigur în Qatar. Se pare că a semnat contractul pe bani mulţi de tot. Eu aşa ştiu. Dacă greşesc, îmi cer scuze. Vine în locul lui Şumudică, însă asta o ştiu din presă. Am o impresie foarte bună despre Edi Iordănescu. Poate fi şi el o variantă. Are o educaţie bună şi e antrenor care ştie meserie. Dacă aş fi un pic răutăcios, Edi e mai bun decât tatăl său“, a afirmat „Corleone“ la Dolce Sport.

Dintre cele două nume înaintate de fostul şef LPF, Edward Iordănescu e, în mod clar, favorit pentru înlocuirea lui Reghecampf, dacă acesta va pleca, într-adevăr, în Asia. Fiul fostului selecţioner e liber de contract şi, potrivit mai multor surse, n-a bătut palma cu alte formaţii care l-au ofertat, tocmai fiindcă are semnale că poate ajunge la FCSB.

Etapă crucială pentru titlu

Incertitudinea privind banca roş-albaştrilor din stagiunea viitoare vine înaintea unei runde care poate tranşa lupta pentru titlu. Dacă Viitorul va fi învinsă de Astra, iar FCSB va câştiga meciul cu Dinamo, diferenţa de puncte între locurile 1 şi 2 ar creşte la 6 cu două etape înainte de final. Ceea ce ar face din FCSB campioană, în proporţie de 99%.

12.000 de bilete se vânduseră până joi pentru confruntarea Dinamo – FCSB din etapa cu numărul 8 din play-off.

A avut un eşec istoric la prima ieşire din ţară

Pentru Laurenţiu Reghecampf un contract în Qatar, la Al-Gharafa, o formaţie respectabilă din zonă, ar fi o şansă nesperată. Mai ales că, în sezonul 2014-2015, la prima sa experienţă, ca antrenor, în străinătate, românul a eşuat la Al-Hilal (Arabia Saudită). N-a câştigat niciun trofeu, o premieră pentru un tehnician român numit la Al-Hilal. Cu Reghecampf pe bancă, saudiţii au fost învinşi în finala Ligii Campionilor Asiei şi în ultimul act din Cupa Coroanei Prinţului. Pe lângă aceste contraperformanţe, „Reghe“ şi soţia sa, Anamaria Prodan, au fost acuzaţi că au făcut transferuri, nu în interesul echipei, ci pentru a-şi „trage“ comisioane. Demis de la Al-Hilal, actualul antrenor FCSB a ajuns la Litex Loveci (Bulgaria), dar nici acolo n-a avut vreun succes notabil.

Propunere respinsă

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a respins, joi, propunerea făcută de Răzvan Burleanu pentru ca 5% din suma încasată din vânzarea drepturilor TV pentru prima ligă (34,1 milioane de euro pe sezon) să ajungă la cluburile din ligile a doua şi a treia. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite