VIDEO Becali „turbează“: CFR a fost „furată“ din nou, dar a dus FCSB în pragul disperării. Greşeli mari de arbitraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harlem Gnohere
Harlem Gnohere

Fără Dan Petrescu pe bancă, eliminat etapa trecută, clujenii au fost dezavantajaţi pe teren propriu, aşa cum s-a întâmplat şi runda trecută cu CSMS Iaşi. Chiar şi aşa însă, au fost la câteva minute de o victorie mare cu rivala lor la titlu.

Într-o etapă în care două meciuri au fost amânate din cauza revenirii iernii, prima jumătate de oră a derby-ului CFR - FCSB putea fi şi amânată şi ea!

Asta deoarece, pur şi simplu, nu s-a jucat nimic, deşi fanii care au umplut tribunele pe un frig greu de suportat ar fi meritat ceva mai bun. Iar dacă acest non-fotbal ar mai fi continuat puţin, ca telespectator, ai fi putut adormi liniştit în faţa televizorului. În mijlocul acestei plictiseli, o fază care nu anunţa mai nimic a trezit meciul la viaţă.

După un aut arunctat lung în careul bucureştenilor, Benzar a comis henţ, iar Ovidiu Haţegan a arătat spre punctul cu var. Părerile asupra deciziei? Împărţite. Comentatorul Digi Sport, Ionuţ Angheluţă, fost jucător cu 50 de meciuri în prima ligă, a confirmat decizia centralului, în timp ce Ion Crăciunescu, fost arbitru internaţional, a avut o altă viziune.

„Eu nu dădeam penalty, fiindcă Benzar a fost păcălit în urma unei acţiuni gândite a adversarului. Culio a încercat să joace mingea cu mâna şi, în acest fel, l-a păcălit pe Benzar. Acesta a încercat să-şi retragă mâna, dar n-a reuşit“, a explicat Crăciunescu.

Pe teren, aceste vorbe n-au mai contat, fiindcă argentinianul Culio a transformat cu siguranţă pentru 1-0 (38). Până la finalul reprizei, FCSB şi-a trecut şi ea în cont o mare ocazie: bară prin Alibec.

Penalty refuzat CFR-ului, Pintilii, eliminat gratuit

Exasperat şi el, probabil, de jocul slab al echipei sale, Nicolae Dică a făcut două schimbări la pauză: au ieşit Teixeira şi Găman, au intrat Florin Tănase şi Cristi Tănase.

FCSB a început să joace ceva mai legat la reluare, însă departe de nivelul unei echipe care vrea titlul. CFR, în schimb, s-a retras în apărare, în încercarea de a-şi conserva avantajul. Chiar şi aşa, clujenilor li s-a refuzat o şansă uriaşă de a majora scorul.

Pintilii l-a faultat clar în careu pe Peteleu, dar Ovidiu Haţegan a închis ochii, în loc să dicteze lovitură de pedeapsă (58)! Faza a continuat şi FCSB a fost norocoasă, atunci când Bălgrădean a reuşit să pareze şutul lui Ţucudean din afara careului. Aproape imediat, în careul celălalt, Florin Tănase a trecut pe lângă egalare cu o lovitură de cap.

Un meci tensionat nu se putea încheia, parcă, fără eliminări, iar Peteleu a fost trimis la vestiar, după ce a luat al doilea „galben“ (63).

În plină dominare a FCSB-ului, care instaurase un mic asediu la poarta lui Arlauskis, centralul Ovidiu Haţegan a mai comis o greşeală mare. L-a eliminat gratuit pe Pintilii (71), deşi faultul acestuia asupra lui Hoban nu era de „roşu“.

Ieşită din corzi, CFR a trecut pe lângă 2-0 prin Deac (80), ratare pentru care a plătit scump în minutul 90+1. Centrare Morais de pe stânga, Planici a retrimis excelent în gura porţii, iar Gnohere, introdus în locul lui Alibec, a făcut 1-1 din cinci metri.

Denis Man a semnat ultima mare ocazie a meciului în prelungiri, dar Arlauskis a fost la post, iar lupta pentru titlu rămâne deschisă.

CITEŞTE ŞI:

*Becali, fără ruşine: Patronul FCSB a dat de pământ cu arbitraj, deşi echipa sa a fost avantajată la Cluj. „Eşti în junglă!“

VEZI GOLURILE MECIULUI CFR CLUJ - FCSB

Play-off, etapa a doua

Viitorul - CS U Craiova 0-0

CSMS Iaşi - Astra amânat

CFR Cluj - FCSB 1-1

1. CFR Cluj 34 de puncte

2. FCSB 32p

3. CS U Craiova 30p

4. Viitorul 23p

5. Astra 22p

6. CSMS Iaşi 20p

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite