VIDEO Copil minune: Ce a făcut mama puştoaicei de 15 de ani, după ce fiica ei a ajuns în turul III de la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kostyuk

Marta Kostyuk (521 WTA) a scris istorie, la Melbourne, devenind cea mai tânără jucătoare din ultimii 20 de ani calificată în turul III al unui turneu de Grand Slam.

Australian Open 2018 a ajuns la ziua a treia, iar revelaţia turneului la feminin e, fără îndoială, o sportivă care va împlini 16 ani abia în luna iunie!

„Adevărul“ a scris aici despre parcursul fabulos al lui Kostyuk, iar rezultatele ei de la Melbourne i-au pus pe statisticieni la treaba. De la Mirjana Lucic-Baroni la US Open 1997 nu s-a mai întâmplat ca o jucătoare atât de tânără să ajungă în turul III al unui Grand Slam. Martina Hingis a fost un alt miracol al tenisului feminin: la 15 ani a avansat până în sferturile de la Australian Open 1996.

Acum însă e momentul lui Kostyuk, fiica unor antrenori de tenis, iar aceştia îşi ţin fiica din scurt. După victoria de astăzi cu Rogowska (168 WTA), mama lui Kostyuk i-a luat telefonul Martei din mâna, înainte ca aceasta să reuşească să-şi citească mesajele de felicitare. „Am luat telefonul şi am încercat să şi mănânc în acelaşi timp. Mama mi-a spus să las telefonul şi să mănânc ca lumea, mai ales că n-am reuşit să iau micul dejun, aşa cum ar fi trebuit. De aceea, m-am şi simţit prost pe teren“, a povestit puştoaica de 15 ani.

Aceasta a primit şi un avertisment din partea arbitrului în timpul victoriei de astăzi, deoarece mama ei încerca să-i dea sfaturi tehnice din tribune. Reprizele de coaching sunt interzise la turneele de Grand Slam.

Australianca Rogowska (168 WTA) a fost uluită de maturitatea celei în faţa căreia a pierdut în turul II. „N-am simţit, în niciun moment, că ar avea doar 15 ani. La ce lovituri puternice a reuşit...Cred că va fi o jucătoare periculoasă, când va creşte“, a spus Rogowska.

Marta Kostyuk a mărturisit după calificarea ei în turul III că încă nu realizează ce a făcut. „Sunt emoţionată şi acum, de parcă aş fi, în continuare, pe teren. A fost doar al 6-lea meci pe care l-am jucat aici şi simt că sunt din ce în ce mai bună“, a declarat revelaţia turneului australian.

VEZI PUNCTUL CARE I-A ADUS VICTORIA LUI KOSTYUK
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite