VIDEO FCSB - FC Lugano 1-2: Gigi, dă-ţi demisia! De ce a pierdut vicecampioana un milion de euro pe mâna patronului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Popescu
Ovidiu Popescu

După trei etape scurse din grupa G, FCSB părea că va câştiga la pas o serie extrem de slabă, cu formaţii de mâna a doua şi a treia. Strategia falimentară impusă de latifundiarul din Pipera a privat însă echipa de mai multe avantaje sportive şi financiare.

Gigi Becali dovedeşte, periodic, cât de bine se „pricepe“ la fotbal! De curând, patronul roş-albaştrilor i-a interzis lui Budescu să mai bată cornerele, pe motiv că încearcă să înscrie direct de le colţul terenului. Din fericire pentru echipă, internaţionalul FCSB n-a ţinut cont de ordinul patronului şi, în meciul următor, a înscris chiar din corner.

Din păcate, Nicolae Dică n-a fost la fel de îndrăzneţ ca şi elevul său! Antrenorul vicecampioanei a cedat în faţa lui Becali şi, după ce echipa şi-a asigurat calificarea în 16-imile Ligii Europa, a început să folosească rezervele şi să facă experimente în partidele rămase.  Asta pentru că patronul a cerut ca titularii să fie păstraţi pentru meciurile din campionat. Ce a rezultat după această strategie falimentară? FCSB a făcut doar egal, acasă, cu Hapoel Beer Sheva (1-1) şi a pierdut fără drept de apel, în Cehia, cu Viktoria Plzen (0-2).

Aşa s-a întâmplat ca, dintr-o echipă care părea favorită la locul 1 în grupa G, FCSB a ajuns să aibă doar un punct avans faţă de Viktoria Plazen, înainte de ultima etapă. Iar la meciul cu FC Lugano, rămas fără cinci oameni de bază - Romario Benzar, Bogdan Planici, Filipe Teixeira şi Denis Alibec (accidentaţi) şi Constantin Budescu (suspendat) - Dică a fost obligat să facă improvizaţii. Aşa au apărut Larie, Golofca şi De Amorim în primul „11“.

Şi, cu astfel de „cârpeli“, nici n-a început bine meciul şi elveţienii au şi deschis scorul. Bălaşa a fost ridiculizat în flancul drept, Enache a respins din careu, însă mingea a fost catapultată în plasă cu un şut fără preluare de Daprela (3). N-a urmat, aşa cum era de aşteptat, vreun iureş al roş-albaştrilor. Ba din contra! FCSB a lăsat impresia că e o echipă adormită. Bucureştenii au avut două faze în care au solicitat penalty, însă reluările n-au dovedit că brigada din Muntenegru ar fi greşit flagrant.

Pe fondul acestui joc slab, FC Lugano a marcat şi golul doi prin Vecsei (32), după o fază în care i-a venit rândul lui Larie să fie ridiculizat. Iar aproape imediat, oaspeţii au trecut şi pe lângă 3-0, însă intervenţia portarului Andrei Vlad a salvat FCSB de la dezastru. Repriza s-a încheiat cu schimbarea lui De Amorim cu Gnohere, mijlocaşul brazilian jucând atât de slab, încât comentatorii Pro TV l-au ironizat, pe bună dreptate, cu apelativul de „De Anonim“. Elevii lui Dică s-au dus la vestiar în huiduielile celor peste 13.000 de spectatori.

La reluare, a ieşit şi Golofca, a intrat Denis Man, dar jocul nu s-a schimbat cu nimic. A fost nevoie ca norocul să-şi întoarcă faţa spre FCSB pentru ca un şut anemic al lui Gnohere să fie deviat în poarta celor de la FC Lugano pentru 1-2 (60). Golul n-a „resuscitat“ echipa lui Dică şi, mai mult, bucureştenii au fost chiar norocoşi de vreo două ori că n-au primit şi golul trei.

Cum Viktoria Plzen s-a impus, în Israel, în meciul Hapoel Beer Sheva, FCSB a pierdut locul 1 în grupa G, statutul de cap de serie la tragerea de sorţi pentru 16-imi şi, foarte important, un bonus de un milion de euro acordat de UEFA câştigătoarea grupei!

Vicecampioana României îşi va afla adversara din 16-imi după tragerea la sorţi de luni (ora 14.00, Pro X, Digi Sport, Telekom Sport) de la Nyon. FCSB va juca acasă în tur, la 15 februarie, returul fiind programat pentru 22 februarie.

CITEŞTE ŞI:

*FCSB e cu ochii spre Elveţia: posibil adversar de coşmar în 16-imile Ligii Europa. Arsenal şi Milan printre variante

*Becali, un car de nervi: patronul şi-a jignit unul dintre jucători la televizor. „Nu mai are nici bărbăţie!“


VEZI GOLURILE MECIULUI


Grupa G

Joi

Hapoel Beer Sheva - Viktoria Plzen 0-2

FCSB - FC Lugano 1-2

1. Viktoria Plzen    6    4    0    2    13-8    12
2. FCSB    6    3    1    2    9-7    10
3. FC Lugano    6    3    0    3    9-11    9
4. Hapoel Beer Sheva    6    1    1    4    5-10    4
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite