VIDEO Lacrimi de româncă: Timea Bacsinszky a izbucnit în plâns la Cluj, când a fost întrebată despre copilăria ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În februarie, Canada a venit la Cluj cu echipa ei de Fed Cup din care a făcut parte o sportivă de origine româncă, Bianca Andreescu (197 WTA). Acum, s-a întâmplat un episod similar cu echipa Elveţiei.

Timea Bacsinszky (46 WTA) a avut o evoluţie palidă, sâmbătă, în al doilea meci de Fed Cup dintre România şi Elveţia. Conferinţa ei de presă a devenit însă una remarcabilă şi cu declaraţii emoţionante.

Iar asta pentru că între Timea şi România există o legătură afectivă puternică. Tatăl ei, Igor, a fost un antrenor român de tenis, care s-a născut la Satu Mare. Acesta s-a însurat cu Suzanne, o unguroaică, medic dentist. Igor, practic, a obligat-o pe Timea să joace tenis şi, fiind un om extrem de sever, a fost detestat, ulterior, de fiica sa. De altfel, în acest moment, Timea a „rupt“ orice fel de legătură cu familia ei. Chiar şi aşa însă, a rămas cu amintirile din perioada petrecută în România, când era copil.

Ce a spus Timea Bacsinszky la conferinţă?

*Bunicii mei au fost foarte săraci, dar îmi amintesc că mi-au cumpărat când eram mică doi pui de găină, unul alb şi unul negru, ca să fiu fericită când mă joc în grădină. După un an, când au crescut, a venit cineva şi a spus că trebuie să-i tăiem ca să facem supă.

*Pentru elveţieni a fost şocant când le-am povestit, dar pentru mine e o amintire foarte preţioasă, la fel cum e cea în care stăteam în grădină pe un scaun şi îmi făceau duş cu apa dintr-o găleata. 

*Bunicii mei au murit, dar şi acum mai ştiu de zacusca de vinete şi de multe alte bunătaţi. Mă simt binecuvântată că am trăit aceste lucruri. Ei mi-au dat totul şi le duc dorul.

*Am încercat să-mi pun atât de mult machiaj, tocmai ca să nu vedeţi (n.r. - faptul că plânge). O să vă răspund de sub scaun acum.

Sâmbătă

Simona Halep - Viktorija Golubici 6-3, 1-6, 6-1

Irina Begu - Timea Bacsinszky 6-4, 6-1

Duminică

Simona Halep - Patty Schnyder (12:00, Digi Sport, Telekom Sport)

Irina Begu - Viktorija Golubici

VEZI MOMENTUL ÎN CARE BACSINSZKY A IZBUCNIT ÎN LACRIMI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite