VIDEO Parisul plânge de Ziua Îndrăgostiţilor: PSG, sufocată în trei minute şi 23 de secunde la Madrid. Liverpool a demolat Porto!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Optimile Ligii Campionlor reprezintă o fază blestemată pentru formaţia franceză. Anul trecut, parizienii au distrus Barcelona, acasă, scor 4-0, chiar de Ziua Îndrăgostiţilor. Au ratat apoi calificarea, după un retur halucinant în care au pierdut cu 6-1! Anul acesta, PSG a făcut o demonstraţie de forţă pe „Santiago Bernabeu“, dar degeaba!

Pe vremuri, Paris Saint-Germain ar fi venit pe terenul Realului doar cu intenţia de a lua cât mai puţine goluri. Între timp însă, „hrănită“ cu petrodolarii arabilor, PSG a crescut! Nu doar ca imagine, ci şi fotbalistic. De aceea, miercuri seara, Unai Emery a mers pe un 4-3-3 cu tupeu, cu tridentul Neymar - Cavani - Mbappe în avanposturi. Iar echipa sa a jucat dezinvolt, cu mult curaj pe „Santiago Bernabeu“.

Francezii au ţinut de balon, şi-au pasat adversarii şi au construit atac după atac, de parcă ar fi jucat acasă! Real a fost nevoită să accepte această dominare şi prima ei mare ocazie de gol a venit abia după 28 de minute pe contraatac. Marcelo i-a dat pasa anului în Liga Campionilor pentru Ronaldo, iar acesta, singur cu portarul, l-a nimerit în faţă pe goalkeeper-ul PSG.

A fost doar un foc de paie, fiindcă oaspeţii au fost răsplătiţi pentru jocul lor mai bun, atunci când Rabiot a deschis scorul (33). Apoi, Cavani a trecut pe lângă 2-0 (38). Pe fondul dominării francezilor, Benzema a fost aproape de egalare, dar şutul său a fost trimis în corner de Areola. Real a executat repede lovitura de la colţ, Kroos a intrat în careu şi a fost faultat, în mod clar, de Le Celso. Cu un „galben“, argentinianul a fost chiar norocos că n-a fost eliminat de italianul Rocchi. Penalty-ul acordat a fost transformat spectaculos de Ronaldo (45). A fost reuşita cu numărul 24 în acest sezon pentru starul portughez.

Neymar, iertat de eliminare. Sergio Ramos, fază suspectă de penalty

La reluare, Mbappe a avut prima ocazie, dar Navas a fost pe fază (49). Apoi, Real a primit acel 5% avantaj din partea centralului, care a închis ochii la şutul lui Rabiot care l-a lovit pe Sergio Ramos în mână în careu (54).

Daca n-a dat 11 metri pentru PSG, Rocchi a fost îngăduitor şi cu PSG, iertându-l pe Neymar de al doilea „galben“ pentru simulare (62). La 1-1, Unai Emery a făcut prima mutare defensivă, schimbându-l pe Cavani cu Meunier (65). Chiar şi aşa însă, PSG a continuat să aibă marile ocazii: Marquinhos a trecut pe lângă 2-1 după un corner (73), iar Yuri ar fi putut majora şi el scorul (76).

Conştient că egalul o face pe PSG favorită clară la calificare, Zidane a riscat tot. O dublă schimbare ofensivă în minutul 79: Vasquez şi Asensio au intrat, Isco şi Benzema au ieşit. Până la urmă, nu schimbările făcute de legendarul francez au schimbat cursul jocului, ci o doză uriaşă de noroc în favoarea Realului!

Cristiano Ronaldo, într-o seară în care a fost, pur şi simplu „invizibil“ în ofensivă, a fost lovit de o minge respinsă de Areola şi a punctat pentru 2-1 (83). La 3 minute şi 23 de după această reuşită, Marcelo a înscris şi el, aducând o victorie nesperată pentru Real Madrid: 3-1!

Dintr-o echipă care a dominat pe „Santiago Bernabeu“ şi a avut marile ocazii, PSG s-a transformat într-o învinsă care va avea o misiune infernală în returul programt pentru 6 martie, într-o tentativă de a obţine calificarea.

VEZI GOLURILE MECIULUI REAL MADRID - PSG

Liga Campionilor, optimi

Marţi

Juventus - Tottenham 2-2
FC Basel - Manchester City 0-4

Miercuri

Real Madrid - PSG 3-1
FC Porto - Liverpool 0-5

20 februarie

Bayern Munchen - Beşiktaş
Chelsea - Barcelona

21 februarie

Sevilla - Manchester United
Şahtior Doneţk - AS Roma
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite