VIDEO Viitorul - Salzburg 1-3: Hagi, „rege“ în ţara orbilor. Campioana s-a mai făcut o dată de râs în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai slabă echipă care a luat titlul în Liga I în ultimii ani s-a prezentat în play-off-ul Ligii Europa şi fără cei mai importanţi jucători, Romario Benzar şi Dragoş Nedelcu, vânduţi la FCSB. Iar cu o astfel de politică, rezultatul nu putea fi altceva decât ce s-a văzut, joi, la Ovidiu.

Viitorul are cel mai sănătos proiect din fotbalul românesc, însă acest proiect îşi arată limitele de doi ani, atunci când iese în Europa. Anul trecut, trupa pregătită de Hagi a încheiat repede socotelile cu Liga Europa, după 0-5 şi 0-0 cu belgienii de la Genk.

Acum, din postura de câştigătoarea titlului, Viitorul a fost învinsă, mai întâi, în turul III preliminar al Ligii Campionilor, după 1-0 şi 0-4 cu APOEL Nicosia (Cipru). Ajunsă în play-off-ul Ligii Europa, echipa lui Hagi îşi poate lua deja gândul de la accederea în grupe, după cum s-a prezentat în prima manşă a „dublei“ cu Salzburg, campioana Austriei.

Doi oameni ai oaspeţilor, israelianul Dabbur şi sud-coreeanul Hee-Chan Hwang au făcut ce au vrut cu Viitorul! Chiar din minutul 1, Dabbur i-a „furat“ balonul lui Boli, iar Hee-Chan Hwang l-a învins pe Rîmniceanu cu un şut formidabil. Gazdele şi-au revenit din şoc repede şi Ţucudean a egalat (7). A fost însă doar un foc de paie.

Salzburg a tranşat calificarea în trei minute, atunci când Wolf (28) şi Dabbur (31) au ridicat scorul la 3-1. Iar Viitorul a avut mare noroc că scorul n-a devenit chiar 4-1 pentru oaspeţi până la pauză!

La reluare, Chiţu a ratat o ocazie uriaşă (47), dar şi austriecii ar fi putut puncta pentru 4-1. Pe final, Ţucudean a avut şi el o ocazie (90+2), dar scorul a rămas neschimbat: 3-1 pentru Salzburg.

Returul e programat pentru 24 august (ora 20.00), însă e clar că şansele Viitorului ţin de domeniul SF.

CITEŞTE ŞI:

*Hagi după încă un eşec usturător în Europa: „A ieşit un meci frumos cu multe ocazii de gol“. Explicaţiile înfrângerii

VEZI GOLURILE MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite