Vine „cutremurul“: ultimele zile cu Daum la naţională. Câţi bani are de luat neamţul de la FRF şi cine ar veni în locul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christoph Daum
Christoph Daum

Selecţionerul a pierdut inclusiv încrederea celor care au insistat pentru aducerea sa, iar Comitetul Executiv FRF ar putea opta, miercuri, pentru rezilierea contractului.

Christoph Daum continuă să aibă un discurs demn de un vânzător de aspiratoare. 

Neamţul e specialist în a vorbi de parcă totul e roz şi curg lapte şi miere, sfidând realitatea.

Atunci când a fost numit pe banca primei reprezentative, Daum a promis marea cu sarea, deşi tricolorii veneau după Euro 2016, turneu în care fuseseră învinşi şi de Albania. Acum, când România aproape că şi-a compromis, în totalitate, şansele de calificare la Mondialul din 2018, fiind pe locul 4 în 6 în grupa E, la zece puncte de liderul Polonia, Daum e mai aproape de demitere, dar vorbeşte despre prelungirea contractului!

„Voi avea o întâlnire la începutul săptămânii viitoare. Ne vom strânge şi vom discuta cu Comisia Tehnică despre paşii făcuţi, despre viitor şi apoi cred că voi vorbi cu întreg Comitetul Executiv. Sunt mulţi oameni care iau decizia pentru 2020 (n.r. – când se va disputa Campionatul European). Pentru mine, cel mai important e că domnul preşedinte (n.r. – Răzvan Burleanu) e înconjurat de un grup de oameni care îi acceptă decizia şi vor fi de acord cu decizia lui. Întotdeauna m-au întrebat dacă îmi doresc să rămân şi am spus că da. Am avut multe oferte, pe bani mulţi şi aş fi putut pleca, dar nu. Nici nu se pune problema. E o plăcere şi o onoare să muncesc pentru această ţară. Cred în această ţară, în oamenii ei, cred în Federaţia Română de Fotbal şi cred în viitorul jucătorilor tineri din România“, a spus Daum pentru Dolce Sport.

S-au convins că n-are fler

Pe lângă faptul că s-a obişnuit să vorbească de parcă România e într-o situaţie confortabilă, Daum a început să-l linguşească pe Răzvan Bureleanu la fiecare apariţie în faţa jurnaliştilor. Iar asta în condiţiile în care e evident că a pierdut şi sprijinul şefului FRF.

„Şanse de calificare nu mai sunt, nu are rost să ne amăgim. Cred că niciunul dintre noi nu e mulţumit de rezultate. Voi solicita un raport de analiză din partea staffului tehnic, care va fi discutat la nivel de Comisie Tehnică, iar analiza Comisiei Tehnice va fi discutată în Comitetul Executiv al FRF, după care vom lua o decizie“, a fost declaraţia dată de Burleanu la 14 iunie.

Între timp, dinspre „Casa Fotbalului“ s-a aflat că nu doar Burleanu şi-a pierdut încrederea în Daum, dar şi oamenii din jurul său care i-au propus angajarea neamţului după Euro 2016. „N-are fler, e rece, şi nici n-a reuşit să se apropie de jucători. Poate că ar fi un antrenor bun în Germania, dar aici, în România, n-a corespuns cu stilul şi cu mentalitatea românilor“, e concluzia la care au ajuns cei de la FRF.

Miza negocierilor: banii

Miercuri, Daum va apărea în faţa Comitetului Executiv. Chiar dacă el vorbeşte în faţa presei despre posibila prelungire a contractului, acolo se va lua în discuţie rezilierea amiabilă a acordului. 

Selecţionerul şi stafful său ar mai avea de primit vreo 600.000 de euro până la finalul preliminariilor pentru CM 2018, iar FRF ar vrea să plătească o sumă mai mică pentru a pune capăt colaborării.

Interimar acum, Olăroiu pe viitor?

Dacă federaţia va reuşi să se debaraseze de Daum, cea mai convenabilă variantă de înlocuire ar fi promovarea directorului tehnic, Mihai Stoichiţă, în funcţia de selecţioner. Asta deoarece, aceasta ar fi o soluţie ieftină şi accesibilă, în contextul în care actualele preliminariile sunt aproape compromise. 

FRF va încerca apoi aducerea lui Cosmin Olăroiu pe bancă, antrenor care se află sub contract cu Al-Ahli Dubai acum, însă care poate deveni disponibil în vara anului viitor, exact înainte de startul preliminariilor pentru Euro 2020.

4 meciuri mai are România în preliminariile CM 2018: cu Armenia (1 sep), cu Muntenegru (4 sep), cu Kazahstan (5 oct) şi cu Danemarca (8 oct).   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite