„Cea mai scumpă sticlă de votcă din lume” a fost recuperată de pe un şantier danez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Dartz Motorz
FOTO Dartz Motorz

O sticlă de votcă furată, estimată că ar costa 1.3 milioane de dolari, a fost găsită goală pe un şantier de construcţie din Danemarca, relatează BBC.

Sticla, realizată din aur şi argint, cu un capac cu diamant încrustat, era împrumutată unui bar din Copenhaga care avea expus  o colecţie întreagă de sticle de votcă. Miercurea trecută, imaginile de pe camerele de filmat din bar au arătat cum un hoţ a apucat sticla şi a fugit cu ea de la bar.

Aceasta a fost găsită intactă pe un şantier de construcţii din oraş.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat cu votca, dar sticla era goală”, a declarat Riad Tooba, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Copenhaga, citat de AFP.

Brian Ingberg, proprietarul barului, a spus că sticla îşi păstrează aceeaşi valoare. „Din păcate este goală. Unul dintre bărbaţii care lucrează pe şantierul de construcţii a găsit-o”, a declarat acesta pentru un tabloid danez. „Mă simt fantastic. Zeul votcii ne-a salvat”, a completat proprietarul.

Acesta din urmă a mai subliniat că mai are din votca care se găsea anterior în stică şi că plănuieşte să o umple şi să o pună înapoi. Ingberg a mai explicat că sticla e de fapt împrumutată de la o companie din Letonia – Dartz Motor şi că a făcut parte din colecţia barului timp de şase luni.

Sticla a fost confecţionată de producătorul rus de maşini de lux Russo-Baltique, pentru a comemora centenarul fabricii companiei. Partea din faţă a sticlei este decorată cu piele şi are o replică a dispozitivului de protecţie a radiatorului folosit pentru maşinile Russo-Baltique. Totodată, capacul sticlei are forma unui vultur imperial rusesc şi este încoronat cu diamante.

Ingberg a menţionat reporterilor că sticla a apărut şi într-un episod din „House of Cards” reprezentând un cadou al preşedintelui rus pentru omologul său american.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite