Danemarca: O biserică şi-a deschis porţile pentru vânătorii de pokemoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În condiţiile în care numeroase clădiri administrative, de birouri, sedii de companii, secţii de poliţie, unităţi militare etc. din diferite părţi ale lumii sunt anunţate drept perimetre în care nu este permisă vânătoarea de pokemoni, iată că o biserică din sudul Danemarcei a anunţat că are uşile deschise pentru jucătorii de Pokemon Go.

"Mi s-a părut o idee foarte bună pentru a păstra legătura cu tinerii", a mărturisit Michael Westh, vicarul bisericii din micuţa localitate Kliplev, din sudul regiunii Jutland, nu departe de graniţa cu Germania.

Inspirat de joc, vicarul şi-a creat propria lui variantă de Pokemon Go şi a precizat că jucătorii sunt bineveniţi în biserică şi pentru a căuta imaginile imprimate pe hârtie fotografică cu unele dintre personajele din joc. Pe o parte este imprimată imaginea unui pokemon, iar pe cealaltă parte este tipărit cuvântul îngheţată sau cola, desemnând recompensa reală pe care urmează să o primească cel care a găsit respectiva imagine, informează Agerpres.

"Evident că este nevoie şi de o recompensă", a recunoscut amuzat Michael Westh, adăugând că mai mulţi tineri au trecut deja pragul bisericii în căutarea de pokemoni. "Este minunat pentru că deschide biserica pentru tineri. Ei înţeleg că este OK să intre. Aici eşti binevenit şi dacă eşti vesel şi dacă eşti trist", a mai spus el.
Vicarul a recunoscut că l-a prins şi pe el pokemon-mania, după ce a învăţat să joace de la tinerii care i-au trecut pragul bisericii.
Biserica este deschisă pentru vânătoarea de pokemoni între orele 10 şi 24 cu excepţia zilelor de luni, marţi şi joi când intervalul orar este între 14 şi 16.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite