India: Un nou-născut prematur, cu o greutate de doar 400 de grame, printre cei mai mici din istorie care au supravieţuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai mici nou-născuţi din istorie ce a reuşit să supravieţuiască va ajunge în sfârşit acasă alături de părinţii săi, după ce şi-a petrecut primele şase luni din viaţă în spital.

Bebeluşul Manushi a cântărit doar 400 de grame la naştere, o naştere ce a venit cu 12 săptămâni înainte de termen, după ce mama acestuia a suferit o serie de complicaţii.

Născută pe 15 iunie în Rajasthan, India, fetiţa născută prematur nici măcar nu respira atunci când a intrat în această lume.

Având o piele extrem de subţire şi de fragilă, cu organe ne-dezvoltate complet, şi având picioruşele de mărimea unei unghii, şansele acesteia de supravieţuire erau extrem de reduse.

În ciuda acestor şanse potrivnice, Manushi, ce este considerată a fi cel mai mic nou-născut ce a supravieţuit din Asia, a început să ia în greutate.

„Ea a luptat, şi a luptat şi a luptat împotriva tuturor şanselor potrivnice, şi în final a reuşit”, a declarat Seeta, mama micuţei fetiţe.

Născută prin cezariană, la doar 28 de săptămâni, doctorii le-au spus părinţilor micuţei Manushi că, şi dacă ar supravieţui, fiica lor ar avea doar 0.5% şanse să supravieţuiască fără leziuni cerebrale. În plus, în primele zile, aceasta a continuat să piardă din greutate, ceea ce i-a redus şi mai mult şansele de supravieţuire.

Micuţa Manushi s-a dovedit însă a fi o luptătoare - primind multiple transfuzii de sânge, nutrienţi esenţiali, şi respirând cu ajutorul aparatelor pentru primele şapte săptămâni, până când a putut să primească lapte.

„Am fost nevoiţi să îi oferim bebeluşului întreaga nutriţie parentală, ceea ce în esenţă înseamnă că a trebuit să îi oferim toate substanţele necesare precum amino-acizi, lipide, carbohidraţi, minerale, multi-vitamine şi să urmărim absorbţia lor directă în sânge”, a declarat Dr. Janged.

Împotriva tuturor şanselor, după şase luni de îngrijire atentă şi ajungând la o greutate de 2,5kg, Manushi a reuşit în sfârşit să ajungă acasă alături de părinţii ei.

Pe lângă faptul că i-au salvat viaţa micuţei Manushi, doctorii spitalului pediatric unde a fost îngrijită i-au scutit pe părinţii acesteia de plata întregului cost al tratamentului, estimat la peste 12,000 de euro.

Imagine indisponibilă
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite