VIDEO Afacere inedită: bărbatul care ascute creioane pentru 15 dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialistul în ascuţit creioane a publicat o carte în care dezvăluie tehnicile sale FOTO VICE Motherboard
Specialistul în ascuţit creioane a publicat o carte în care dezvăluie tehnicile sale FOTO VICE Motherboard

Caricaturistul american David Rees are o afacere unică în lume: ascute creioane contra cost. Bărbatul spune că este expert în ascuţit creioane şi, surprinzător, nu duce lipsă de clienţi.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani are un întreg arsenal de instrumente pentru ascuţirea creioanelor, de la cuţite şi şmirghel, până la un aparat special, care a costat 450 de dolari. El s-a autoproclamat expert în această activitate şi a scris chiar o carte de 224 de pagini despre această „artă“, „Cum să ascuţi creioane“.

Ideea acestei afaceri i-a venit în 2010, când a primit un post în administraţia publică. „În prima zi de training, ne-au pus să ne ascuţim creioanele pentru că actele nu puteau fi completate decât cu creionul. Şi, în timp ce ne ascuţeam cu toţii creioanele, am realizat că îmi place să fac asta. Nu mai făcusem lucrul acesta de ani buni. M-am gândit atunci că trebuie să găsesc o metodă de a fi plătit pentru ascuţitul creioanelor“, a povestit David Rees pentru today.com. Aşa a apărut firma Artisanal Pencil Sharpening, despre care prietenii au crezut iniţial că este doar o glumă.

Surprinzător este că Rees nu duce lipsă de clienţi. Din 2010, când şi-a deschis afacerea, în jur de 500 de oameni au apelat la serviciile lui. O ascuţire „profeisionistă“ costă 15 dolari, iar clientul poate veni cu propriul creion sau poate cumpăra unui de la caricaturist, pentru 2 dolari. După ce creionul este ascuţit, clientul primeşte un certificat de autenticitate în care se menţionează că respectivul creion este atât de ascuţit, încât trebuie considerat  obiect periculos.

creion

Majoritatea clienţilor lui Rees cumpără creioanele pentru a le oferi studenţilor drept cadou de admitere la facultate sau oamenilor care urmează să susţină diverse examene. Bărbatul nu a renunţat totuşi la profesia de caricaturist, pentru că ea este principala sursă de venit. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite