VIDEO Cum trebuie „să-şi bată un musulman adevărat nevasta“. Muftiul Gazei a explicat regulile corecţiilor fizice într-o emisiune TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muftiul Gazei a explicat, într-o emisiune la televiziunea publică a Autorităţii Palestiniene, care este momentul în care un musulman adevărat poate să îşi bată nevasta şi limitele în care pot fi aplicate aceste corecţii fizice.

„Loveşte-o, dar nu o face urâtă“ este, pe scurt, mesajul transmis de Hassan Al-Laham către credincioşii care îi ascultă sfaturile.

Potrivit acestuia, soţia poate fi bătută atunci când greşeşte, dar doar după ce a fost avertizată şi după o separare domestică.

„Avertismentul trebuie să fie făcut politicos de soţ către soţia sa, prin dialog, respect şi umanitate. Cea care stă în faţa lui e o fiinţă umană. Este o persoană independentă şi merită respect. Nu ai cumpărat-o ca sclavă şi nu ai cumăpărat-o de la piaţă. Este o femeie respectabilă dintr-o familie respectabilă, aşa cum şi tu eşti un bărbat respectabil dintr-o familie respectabilă. Avertismentul trebuie făcut cu cuvinte frumoase, cu un tratament bun şi o privire pozitivă. Este un avertisment. Când ea face o greşeală, el va explica: «nu ar trebui să faci asta»“, le-a spus muftiul musulmanilor din Gaza.

Dacă avertismentele nu dau roade, urmează separarea.

„Separarea înseamnă separare în dormitor. În casă, la ora de culcare, dacă el se separă de ea şi nu vorbeşte cu ea, ea se va întreba de ce, iar el va explica: «Ai făcut o greşeală şi sunt furios din cauza asta». Poate asta va duce la reconciliere”, explică Al-Laham. 

Abia după acest pas, sunt permise bătăile, însă doar în anumite limite, aproape „ca o glumă”.

„Profetul a spus «nu lovi faţa şi nu o face urâtă». Loviturile nu trebuie să desfigureze, să rănească sau să degradeze. Loviturile trebuie să fie ca o glumă, el o va lovi în glumă. Loviturile sunt ca o amintire că iubirea şi prietenia pe care Allah le-a sădit între cei doi parteneri sunt încă acolo”, mai spune muftiul.

Mai mult, bătăile trebuie aplicate în aşa fel încât să nu alarmeze poliţia, să nu rupă membre şi să nu provoace sângerări.

Dacă niciunul dintre aceşti paşi nu dă rezultatele dorite, divorţul devine o soluţie acceptabilă, potrivit muftiului  Al-Laham.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite