Alimente care scad colesterolul rău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fasolea conţine acid folic, vitamina B care este benefică pentru inima ta.
Fasolea conţine acid folic, vitamina B care este benefică pentru inima ta.

În timp ce anumite alimente precum cele grase favorizează creşterea valorii colesterolului rău, altele te protejează şi susţin menţinerea în parametri optimi a colesterolului bun.

Dacă vrei ca povestea colesterolului rău crescut să fie nimic mai mult decât o poveste, atunci adoptă în alimentaţia ta zilnică următoarele alimente şi bucură-te de nutrimenţii lor.

Unul dintre cele mai sănătoase alimente de care poţ profita este uleiul de măsline, îl poţi adăuga la salată, sau la prepararea diverselor preparate. Însă este bine să ăl consumi cu moderaţie, deoarece acesta are multe calorii.

Consumă leguminoase

O sursă excelentă de fibre solubile, fasolea neagră şi roşie, lintea sunt alegeri sănătoase şi saţioase de care te poţi bucura zilnic.

Fasolea conţine acid folic, vitamina B care este benefică pentru inima ta. Astfel că este indicat să găteşti mai des leguminoase: linte, năut, soia.

Şi cerealele integrale sunt o alegere sănătoasă care te ajută să menţii un echilibru al colesterolului în organism, inclusiv tărâţele la micul dejun şi orezul brun sau sălbatic. Fibrele oferite de acestea sunt fibre solubile. Mănâncă cel puţin două porţii de cereale integrale pe zi.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte alimente nu trebuie să-ţi lipsească dacă ai colesterolul mărit!

Apneea de somn – atenţie la complicaţii!

Cum să ai picioare fine după epilare

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite