Cartofii noi previn bolile de inimă şi alungă indigestia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă îi consumi împreună cu alimente bogate în proteine vor fi digeraţi la lent, ceea ce le va scădea 
indicele glicemic.
Dacă îi consumi împreună cu alimente bogate în proteine vor fi digeraţi la lent, ceea ce le va scădea indicele glicemic.

Cartofii noi copţi în coajă şi sucul lor sunt cele mai bune alegeri pentru cei care suferă de afecţiuni cardiace, digestive sau care doresc să slăbească.

Îngraşă dacă nu-i prepari corect

Consumul cartofilor noi, copţi fără grăsimi, constituie o sursă de fibre care oferă protecţie împotriva bolilor de inimă şi, mai mult, furnizează foarte puţine calorii.

Cartofii noi sunt o bogată sursă de vitamina C, de vitamina B6, de potasiu, de magneziu şi de fibre, susţin specialiştii. Eziţi să mănânci cartofi pentru că ai auzit că îngraşă? Nu e cazul să-ţi faci griji. Cartofii îngraşă doar dacă nu ştii cum să-i prepari.

Cartofii noi copţi sunt gustoşi şi sănătoşi. Este important însă cu ce-i asociezi. Dacă îi consumi împreună cu alimente bogate în proteine (fasole verde, ton), acest lucru va încetini digerarea cartofilor şi le va scădea indicele glicemic.

Sucul reduce hiperaciditatea şi tratează indigestia

Cea mai cunoscută proprietate a sucului de cartofi noi este aceea de calmare digestivă. Aciditatea stomacală, gazele şi digestia îngreunată sunt doar câteva dintre problemele care îşi găsesc rezolvare printr-o cană de suc de cartof în fiecare zi.

Află pe Clicksanatate.ro cum să prepari o mască hidratantă cu cartofi noi!

Ce simptome dă excesul de zinc


Adevărat sau fals despre herpes
 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite