Câte ore trebuie să mergi pe jos ca să „arzi“ caloriile din bunătăţile de la Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mesele îmbelşugate de Paşte, ar trebui să trecem la un program intens de mişcare, recomandă specialiştii. Plimbările în aer liber pot fi o soluţie, cu condiţia să mergem neîntrerupt ore în şir.

Un singur ou de ciocolată de mari dimensiuni (140-170 de grame) poate aduce până la 800 de calorii, care se adună la caloriile provenite din celelalte bunătăţi consumate în zilele de Paşte şi care sunt destul de greu de dat jos, potrivit specialistului în nutriţie şi fitness Darren Casey, citat de „Daily Mail“.

Astfel, antrenorul spune că după ce am mâncat un singur ou de ciocolată, ar trebui să mergem pe jos vreme de patru ore fără întrerupere, ca să consumăm caloriile acumulate. O altă variantă este să alergi 80 de minute cu o viteză de 2,5 m/s, iar o alta este să faci 15-20 de minute de antrenament intens la sală.

Caloriile de la masa de Paşte

100 g de carne slabă de miel – 160 de calorii

image

100 g de drob de miel – 200 de calorii (o felie are, în mod normal, 50 de grame)

100 de grame de cozonac cu nucă – 334 calorii

4 sarmale de porc – 680 de calorii

4 felii de pâine albă – 360 de calorii

100 g ouă roşii – 147 de calorii

1 ou de ciocolată de 170 de grame – 800 de calorii


Citeşte şi:

Diete extreme: o fată mănâncă 51 de banane pe zi

O tânără din Australia a adoptat o dietă extremă: ea poate mânca şi 50 de banane într-o singură zi. Adeptă a curentului vegetarian „raw“ - crud (dar doar până în fiecare zi la 4 după amiaza), Freelee, „fata banană“, consumă între 2.000 şi 5.000 de calorii pe zi. Înainte, tânăra a suferit şi de anorexie şi de bulimie.

Cinci trucuri pentru un corp sănătos

Excesele alimentare vin de cele mai multe ori în perioadele de relaxare în care tentaţia de a mânca este mult mai prezentă la nivelul gândirii noastre, dar şi în momentele ulterioare efortului fizic. Din aceste motive simple trebuie să ştim cum să evităm momentele de „slăbiciune” şi să încercăm să rămânem într-o bună dispoziţie fizică.

Cele mai importante reguli pentru masa de Paşte: ciorba de miel - periculoasă, drobul - prietenos

Odată cu primăvara, alimentaţia noastră devine mai sănătoasă, fie şi doar pentru că încep să răsară multe legume care înfrumuseţează şi dau gust bun mesei de sărbătoare. Ceapa verde, spanacul, usturoiul verde, pătrunjelul, leuşteanul, salata sau carnea fragedă de miel pot da naştere unei mese extraordinare de Paşte.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite