Ce afecţiuni previi dacă mănânci cireşe mai des

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cireşele consumate şi sub formă de suc alterează pH-ul urinei şi reduc astfel aciditatea.
Cireşele consumate şi sub formă de suc alterează pH-ul urinei şi reduc astfel aciditatea.

Pe lângă dulceaţa lor, cireşele sunt cunoscute pentru efectul diuretic. Descoperă mai multe avantaje pe care ţi le aduc în privinţa menţinerii sănătăţii.

Diabetul

Cireşele întăresc sistemul imunitar, scad presiunea arterială, sunt diuretice, reduc riscul de diabet de tip 2. De altfel, te ajută să ai o piele sănătoasă, care străluceşte. Nu doar fructul este bun pentru organism ci şi cozile cireşelor. Acestea sunt indicate în tratarea colicilor şi litiazei renale. Aşadar, nu arunca aceste codiţe, ci spală-le, pune-le la uscat şi prepară câte 2-3 infuzii pe zi.

Hipertensiunea

Aceste fructe conţin anumite substanţe chimice care ajută la suprimarea şi diminuarea nivelului de acid uric din corp. Din acest motic reduc durerile musculare şi pe cele cronice de spate.

Un exces de acid uric poate duce la gută, hipertensiune, boli ale inimii, pietre la rinichi, insuficienţă renală, dar şi la leucemie. Pentru a micşora riscul de atac de gută, specialiştii spun că e bine să mănânci cireşe, de câte ori ai ocazia. Cireşele consumate şi sub formă de suc alterează pH-ul urinei şi reduc astfel aciditatea, crescând nivelul alcalin. Scăderea nivelului de acid uric combate formarea calculilor (pietrelor) din uraţi, şi, prin urmare se previne apariţia gutei.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte afecţiuni te ocolesc dacă mănânci cireşe!

Infuzia de urzică te scapă de cârcei
 

Cum să te simţi mai bine la locul de muncă
 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite