Ce alimente n-ar trebui să existe în dieta ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele alegeri culinare pe care le facem zilnic, în lipsă de timp sau când cedăm unei pofte exagerate, ne pot costa sănătatea şi ne fac să ne îngrăşăm peste măsură.

Carnea pocesată

Poate părea proaspătă şi uşor de adăugat în preparatele tale culinare favorite, dar carnea procesată are un conţinut ridicat de sodiu, de aceea favorizează retenţia de lichide şi apariţia unor afecţiuni inflamatoare. Un alt dezavantaj îl constituie nitraţii şi nitriţii adăugaţi în compoziţia sa, substanţe sociate cu riscul crescut de cancer. Alege carne proaspătă de pasăre, de curcan sau peşte.

Conservele

Sunt o soluţie rapidă în zilele în care nu ai vreme sau răbdare să găteşti, însă pot avea conservanţi care îţi pun în pericol sănătatea intestinală. Stabileşte din weekend ce vei mănânca de-a lungul săptămânii următoare şi adaugă cât mai multe preparate cu ingrediente proaspete pe care le cumperi din timp şi le păstrezi la frigider, gata de folosit. Aşa nu vei mai fi tentat să alegi conserve aşa de des.

Află pe Clicksanatate.ro ce altceva trebuie eliminat din dietă!

Leurda, leacul-minune al primăverii

Planta care-ţi cicatrizează rănile rapid

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite