Humusul nu conţine colesterol. Cum se poate transforma într-un aliment neprietenos pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Humusul se prepară din boabe fierte de năut, amestecate cu pastă de susan, ulei de măsline, usturoi şi suc de lămâie.

Humusul este un fel de mâncare foarte apreciat de vegetarieni, dar nu numai de ei. Se prepară din boabe fierte de năut, amestecate cu pastă de susan (tahini), ulei de măsline, usturoi şi suc de lămâie şi este o sursă importantă de proteine - 8 grame la sută.

Pasta de susan aduce în plus metionină – un aminoacid care nu se găseşte în năut - , iar uleiul de măsline este sursă de acizi graşi nestauraţi.

Potrivit „Abecedarului de nutriţie“, coordonat de prof.dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, humusul  este bogat în folat, magneziu, fosfor, mangan şi multe fibre alimentare.

Totodată, nu conţine costerol fiind un produs exclusiv vegetal, însă consumul în exces  îl poate transforma într-un aliment neprietenos din pricina aportului caloric crescut.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite