Meniu antiîmbătrânire. Ce alegem ca să rămânem în formă cât mai mult timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legumele conţin antioxidanţi care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi
Legumele conţin antioxidanţi care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi

Fructele şi  legumele ne asigură necesarul de antioxidanţi care ne protejează împotriva radicalilor liberi. Aceştia din urmă sunt puşi pe seama multor probleme de sănătate, inclusiv îmbătrânirea prematură.

Vitaminele A, C şi E, plus minerale precum seleniu şi zinc sunt antioxidanţi pe care îi conţin fructele şi legumele colorate puternic, precum morcovii, dovlecii, pepenele galben, dar şi nucile, semniţele şi peştele gras, potrivit „Cărţii sănătăţii femeii“, semnată de experta britanică în sănătate şi nutriţie dr. Marilyn Glenville.

Iată cum arată meniul antiîmbătrânire şi care stimulează fertilitatea, potrivit aceleiaşi surse:

Mic dejun: Alegeţi un terci organic din ovăz, preparat în apă în loc de lapte, în care se pun nuci măcinate, seminţe şi fructe de pădure – coacăze, zmeură. O altă variantă este compusă dintr-un ou fiert cu o felie de pâine prăjită integrală, cu roţii la grătar sau un iaurt simplu cu bucăţi mici de fructe peste care se presară nuci şi seminţe.

Prănz: Supă colorată din morcovi, ardei, roşii, linte. Cei care vor un sendviş, pot alege pâinea din cereale integrale, alături de salată compusă din roşii, castraveţi sau salată verde.

Cină: Legume fierte la abur, coapte sau înăbuşite în ulei de măsline la care se adaugă plante aromatice, condimente şi arome, precum usturoiul, ceapa verde, lămâia, turmericul sau scorţişoara. Alte variante pot fi tofu şi legume înăbuşite, asezonate cu usturoi şi ghimbir sau o bucată de somon la grătar cu porumb fiert alături, broccoli şi cartofi dulci, copţi.

Gustările pot fi reprezentate de seminţe, nuci, fructe uscate sau proaspete.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite