Ouăle fac rău la inimă? Ce alte mituri despre sănătate mai există

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de omlete se pot bucura. Consumul a 1-2 ouă pe zi nu creşte riscul de a face boli de inimă la oamenii sănătoşi. Da, gălbenuşul conţine colesterol, însă, pentru mulţi dintre noi, nivelul nu este periculos. În plus, ouăle conţin nutrienţi precum omega 3, despre care se presupune că scad riscul bolilor cardiace. Prejudecata pe care o avem faţă de ouă nu este singura.

Nu este nevoie să numeri paharele cu apă pe care le bei, scrie site-ul de ştiri medicale webmd.com, care a întocmit un top al celor mai frecvente prejudecăţi pe care le avem faţă de anumite alimente sau obiceiuri zilnice. Astfel, este suficient să bei apă când îţi este sete şi să te menţii hidratat şi vei fi o persoană sănătoasă, potrivit aceleiaşi surse. În plus, supa, vegetalele, ceaiul, cafeaua ne hidratează, la rândul lor, şi ne şi hrănesc.

Un alt mit demontat este acela al antiperspirantelor care cauzează cancer. Unii cercetători sunt de părere că substanţele chimice din antiperspirante şi deodorante sunt absorbite prin piele, în ţesutul din proximitatea sânilor determinând tumori. Dar Institutul American pentru Studiul Cancerului este de părere că nu există dovezi concludente în acest sens.

Aerul rece ţine sistemul imunitar în priză

Aerul rece nu-ţi produce o răceală, indiferent de ce părere era bunica. Unele studii au arătat că bărbaţii care au petrecut câteva ore la o temperatură puţin peste 0 grade Celsius erau, dimpotrivă, mai sănătoşi, ca urmare a faptului că virusul le ţinea sistemul imunitar în activitate continuă. De fapt, suntem mult mai expuşi infecţiilor în spaţii închise, unde germenii pot trece cu uşurinţă de la o persoană la alta.

Poate ai auzit despre faptul că multivitaminele pot înlocui nutrienţii pe care nu-i găseşti în alimentaţie. Părereile cercetătorilor sunt împărţite referitor la acest subiect. Însă, dacă medicul tău curant îţi recomandă să iei un supliment alimentar, atunci e bine să-i urmezi sfatul. Dacă eşti însărcinată ai nevoie să ieie acid folic pentru a diminua riscul de a naşte bebeluşi cu defecte congenitale. Dar, cea mai sigură cale de a beneficia de toţi nutrienţii este să ai o dietă bogată în fructe, vegetale, seminţe, nuci şi uleiuri sănătoase.

Micul dejun poate ajuta unele persoane să piardă în greutate. Dacă nu sunteţi un fan al micului dejun puteţi să scăpaţi de nesuferitele kilograme. Un studiu al Universităţii Cornell din SUA a relevat faptul că unele persoane care obişnuiesc să sară peste prima masă a zilei, dar care nu exagerează cu mâncarea la prânz şi cină pot pierde circa 400 de calorii pe zi.

Clanţele şi uşile toaletelor, pline de germeni

Mucusul de culoare verde înseamnă automat infecţie? Nu neapărat. Studiile au arătat că mucusul verde sau galben este întrucâtva legat de infecţiile bacteriene. Dar nu este neapărat un semn că aveţi nevoie de antibiotice. O infecţie a sinusurilor poate determina mucus clar, iar o răceală banală poate fi însoţită de mucus verde.

Scaunul de toaletă te poate îmbolnăvi? Mai degrabă uşile toaletelor, clanţele şi podelele pot fi acoperite cu bacterii E-coli şi virusuri de tot felul. Aşa că este mai prudent să-ţi acoperi mâna cu un prosop de hârtie înainte de a atinge clanţele sau uşile toaletelor şi dezinfectează-ţi apoi mâinile.

Dacă-ţi trosneşti degetele vei ajunge să faci artrită. Zgomotul – rezultatul unor bule de aer acumulate între oase - poate fi considerat neplăcut de anumite persoane, dar este singurul rău pe care acest gest îl poate face. Studiile au arătat că gestul nu joacă niciun rol în declanşarea artritei. Însă dacă simţiţi dureri severe atunci când vă trosnioţi degetele cel mai bine ar fi să consultaţi un medic.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite