Când e contraindicat ceaiul verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceaiul verde este una din cele mai populare băuturi, după apă, fiindcă e aromat şi are o mulţime de proprietăţi benefice asupra organismului. Există însă cazuri când nu e recomandat.

Apreciat şi consumat peste tot în lume, reduce riscul bolilor cardiovasculare, împiedică apariţia cariilor, ajută la pierderea în greutate, conservă densitatea osoasă şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Totuşi, nutriţioniştii susţin că pe lângă numeroasele beneficii, ar exista şi câteva contraindicaţii în ceea ce priveşte ceaiul verde.
 

Nerecomandat mămicilor care alăptează

Cafeina din ceaiul verde poate trece în laptele matern, de aceea proaspetele mămici trebuie să aibă grijă să nu consume ceai seara, întrucât îi poate agita pe cei mici. Tot din cauza conţinutului de cafeină, există contraindicaţii şi pentru cei care au probleme cu asimilarea calciului. Trebuie spus însă că efectul cafeinei din ceai este mai mic decât cel al cafeinei din cafea, datorită prezenţei în ceai a taninilor şi a L-teaninei, un aminoacid care induce o stare de relaxare. 
 

Diminuează efectele chimioterapiei

Ceaiul verde nu le face bine celor care fac chimioterapie, deoarece poate reduce efectele tratamentului şi gradul de absorbţie a fierului din fructe şi legume. S-a constatat că extractele de ceai verde, comercializate sub formă de capsule, stimulează o genă a celulelor afectate de cancer, făcându-le mai puţin receptive la medicamentele folosite pentru combaterea bolii.

Află în ce alte situaţii ceaiul verde este contraindicat pe clickpentrufemei.ro.

Ceai verde pentru un ten perfect

Menţine pielea tânără cu acest tonerul facial pe bază de ceai verde

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite