Coada-calului stimulează creşterea părului. Ce alte plante medicinale ajută podoaba capilară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părul bogat şi sănătos se obţine prin alimentaţie şi îngrijire externă potrivite
Părul bogat şi sănătos se obţine prin alimentaţie şi îngrijire externă potrivite

Părul este un barometru al sănătăţii generale, împreună cu pielea şi unghiile. O alimentaţie corectă asigură un aport de vitamine şi minerale esenţiale.

Un păr frumos şi sănătos trebuie îngrijit mai întâi din interior. Săritul peste mese este a fel de dăunător sănătăţii ca şi alegerile alimentare greşite. Mesele luate la timp menţin echilibrul glicemic şi hormonal al organismului, potrivit „Cărţii privind sănătatea femeii“, semnată de dr. Marilyn Glenviile, specialistă în nutriţie şi sănătatea femeii.

Potrivit aceleiaşi surse, foliculii piloşi au nevoie de proteine de bună calitate, sub diferite forme, pentru acreşte. Astfel, este indicată creşterea consumului de leguminoase, nuci, seminţe şi peşte.

În corp, proteinele sunt descompuse în aminoacizi, cei mai importanţi  care previn pierderea părului fiind arginina, cisteina, lizina şi tirozina, care se găsesc în alimente bogate în proteine.

Părul uscat, care se rupe foarte uşor şi este lipsit de strălucire, poate avea drept cauză niveluri scăzute de acizi graşi esenţiali. Aceşti acizi graşi esenţiali pot fi găsiţi în peşte precum somonul, tonul şi sardinele, dar şi în nuci şi seminţe.

Galbenuşul de ou, orezul brun, lintea, ovăzul, boabele de soia, semniţele de floarea-soarelui, nucile şi mazărea verde sunt bogate în biotină – vitamină importantă care ajută la metabolizarea grăsimilor esenţiale şi esenţială pentru sănătatea părului.

Silica pentru păr, piele şi unghii

Din categoria plantelor medicinale care stimulează creşterea părului fac parte coada-calului şi ginsengul siberian. Tulpina primeia conţine cantităţi mari de silica, un compus chimic care favorizează tesutului conjunctiv din organism, îmbunătăţind astfel sănătatea părului, a pielii şi a unghiilor. Sub formă de capusle indicaţia este de 300 de miligrame zilnic.

Dacă stresul contribuie la pierderii părului util este ginsengul siberian care ajută glandele suprarenale. Se ia o linguriţă dizolvată în puţină apă sau sub formă de capsule de 250-300 de miligrame, de două ori pe zi.

O soluţie de limpezire a părului după spălare se poate prepara prin înmuierea a 30 de grame de frunze frunze şi tulpini de romarin în 570 de mililitri de apă, timp de 20 de minute. Cu infuzia astfel preparată se clăteşte părul. Se crede că rozmarinul încurajează creşterea părului. Faceţi acest lucru de fiecare dată când vă spălaţi părul. Pentru o strălucire de durată se poate adăuga şi o ceaşcă de ceai de urzici.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite