Consumate crude, aceste fructe şi legume previn cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Broccoli este o legumă care întăreşte imunitatea
Broccoli este o legumă care întăreşte imunitatea

Diferitele moduri de preparare a alimentelor dezvoltate de-a lungul secolelor ne-au permis să ne bucurăm de o varietate de produse bogate în substanţe nutritive. Cu toate acestea, unele alimente pot fi mult mai hrănitoare dacă sunt consumate în starea lor naturală.

Sfecla roşie

Sfecla roşie este leguma care conţine cea mai mare cantitate de substanţe nutritive esenţiale, precum vitaminele A, B şi C, mineralele potasiu, magneziu, fier, dar şi fibre. În plus, prin consumul regulat întăreşti sistemul imunitar, îmbunătăţeşti circulaţia sangvină, având efecte pozitive asupra sănătăţii fizice şi mentale.

Motivul pentru care este recomandat ca sfecla să fie mâncată crudă este că prin fierbere scade conţinutul de acid folic cu până la 25%, iar această substanţă este esenţială pentru creier.

Broccoli

Broccoli conţine mai multă vitamina C, calciu, potasiu şi alte substanţe nutritive decât orice altă legumă. În plus, este sursă bogată de sulforafan, un compus care reduce riscul de cancer, boli cardiovasculare şi autoimune.

Potrivit unui studiu publicat în „Journal of Agricultural and Food Chemistry”, SUA, cei care mănâncă broccoli crud absorb mai uşor această substanţă şi alte vitamine şi minerale.

Află ce alte fructe şi legume previn bolile dacă sunt consumate crude pe clickpentrufemei.ro.

Piperul, condimentul-medicament

Sucul de sfeclă roşie creşte rezistenţa fizică

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite