De ce e indicat să mâncăm mai des migdale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Migdalele conţin mangan care contribuie la întărirea oaselor şi reglează glicemia.
Migdalele conţin mangan care contribuie la întărirea oaselor şi reglează glicemia.

Migdalele sunt o sursă excelentă de nutrienţi, grăsimi mononesaturate benefice şi de vitamina E. Toate acestea luptă împotriva maladiei Alzheimer. Acesta este doar unul dintre beneficiile consumului de migdale.

Întăresc oasele

Migdalele conţin din plin şi minerale, printre care mangan, care contribuie la întărirea oaselor şi reglează zahărul din sânge. De asemenea, în compoziţia lor se găseşte şi magneziu. Acesta s-a dovedit a avea un rol esenţial în funcţionarea organelor, muşchilor şi a nervilor.

Reduc colesterolul rău

Un alt beneficiu al persoanelor care obişnuiesc să consume migdale este faptul că îşi păstrează inimia sănătoasă. Practic, acestea ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din organism şi, prin urmare, previn bolile de inimă.

Sunt ideale în diete

Se pare că migdalele, deşi au multe calorii, sunt ideale în curele de slăbire. Ultimul studiu publicat in European Journal of Clinical Nutrition, arată că persoanelor care au adăugat 43 de grame de migdale în dieta zilnică le-a fost mai puţin foame peste zi.

Reduc riscul de infarct

Reduc riscul de infarct Un studiu realizat la Universitatea „Loma Linda" din California, SUA, arată că persoanele care consumă migdale de cinci ori pe săptămână prezintă un risc cu 50 la sută mai mic de a face infarct decât cele care nu includ aceste fructe în alimentaţia lor.

Previn celulita

În plus, aceste fructe previn celulita, acel aspect neplăcut al pielii ca al unei coji de portocală.

Află pe clicksanatate.ro mai multe motive să mănânci migdale!

De ce apar durerile de sâni

Băutura cu ou care te scapă de durerile în gât în 24 de ore

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite