Isopul, util în răceală şi gripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când bolile respiratorii tipice sezonului rece nu-ţi dau pace, încearcă leacurile preparate din isop. Acestea întăresc imunitatea, cresc pofta de mâncare şi te pun pe picioare în timp scurt.

Dintre toate plantele care conţin flavonoide, compuşi antioxidanţi, isopul are şi un ulei esenţial denumit borneol, cu proprietăţi antimicrobiene. Uleiul esenţial de isop mai ales are acţiune antiseptică şi expectorantă datorită unor substanţe din compoziţia sa, numite diosmină şi hisopină. Proprietăţile antivirale şi bactericide îl fac un leac bun în cazul bolilor respiratorii. Aromaterapia cu isop este indicată în bronşite, astm, tuse, îndeosebi tuse convulsivă, răceală, gripă.

Pulberea susţine imunitatea

Flavonoidele din isop distrug virusurile şi bacteriile. Ia o jumătate de linguriţă rasă de pulbere de isop pe stomacul gol, de 2-3 ori pe zi, într-o cură de 14 zile. O altă variantă de a avea o imunitate bună este că bei zilnic 2 căni cu infuzie preparată dintr-o linguriţă de flori uscate de isop şi 250 ml de apă clocotită.

Infuzia, indicată în bolile respiratorii

Remediile cu isop au efect descongestionant şi sunt benefice pentru tratarea astmului bronşic, laringitei, traheitei, bronşitei. Infuzia de isop este unul dintre ele. Bea zilnic 2-3 căni cu ceai. Pentru a prepara o cană, îţi trebuie 2 linguriţe de flori uscate de isop şi 250 ml de apă clocotită. Infuzia este recomandată şi în caz de tuse, răguşeală, pentru că uşurează respiraţia, expectoraţia şi transpiraţia, care favorizează eliminarea toxinelor.

Află pe Clicksanatate.ro o reţetă cu isop, bună în crizele de astm!

Planta care te scapă de pietrele de la rinichi

Mixul perfect pentru detoxificare
 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite