Peliniţa, aliat din natură pentru bilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscută sub denumirea de mătura raiului sau pelin dulce, peliniţa este o plantă medicinală cu flori mici, galbene, folosită în vechime contra malariei, febrei şi răcelii. De-a lungul timpului, s-a descoperit că îmbunătăţeşte digestia, mai ales la nivel hepatic, că stopează evoluţia inflamaţiilor şi a cancerului.

Creşte fluxul biliar

La fel ca majoritatea plantelor amare, peliniţa susţine buna funcţionare a organelor implicate în procesul de digestie. Tinctura şi siropul de peliniţă, luate de 3 ori pe zi, de obicei 1 linguriţă cu 10 minute înaintea fiecărei mese principale, alungă greaţa, vărsăturile, crampele şi durerile care se ivesc în crizele de bilă, după mesele copioase. Cura cu tinctură de peliniţă se poate ţine 14 zile. La final, se face o pauză de 10 zile, după care tratamentul se poate relua.

Ştiai că...

...vinul de peliniţă te protejează de indigestie şi alungă balonarea? Se poate lua atât înainte, cât şi după masă, pentru a îmbunătăţi tranzitul intestinal. Remediul se prepară dintr-un litru de vin alb în care se pun 10 tulpini zdrobite de peliniţă. După 21 de zile, timp în care stă la macerat, vinul se strecoară şi se bea zilnic, câte 1 lingură, de 3 ori pe zi.

Are efect antitumoral

În căutarea unui tratament natural contra cancerului, cu puţine efecte secundare, oamenii de ştiinţă au studiat efectele pelinului dulce asupra celulelor tumorale. Cu toate că sunt necesare studii detaliate, studiile clinice susţin că peliniţa poate fi utilizată sub formă de capsule pentru încetinirea evoluţiei cancerului ovarian şi pentru tratarea mai multor tipuri de cancer: de plămâni, colorectal, mamar sau pancreatic. Experienţele de laborator au arătat că poate să neutralizeze celulele canceroase în proporţie de aproape 30%, fără a le ataca pe cele sănătoase.

Află pe clicksanatate.ro cum să combaţi paraziţii intestinali cu peliniţă!

3 „vinovaţi” pentru instalarea constipaţiei

Scapă de răceală fără medicamente!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite