Care sunt beneficiile unei cure cu drojdie de bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drojdia de bere ajută  la normalizarea  secreţiei de insulină, fiind indicată diabeticilor.
Drojdia de bere ajută la normalizarea secreţiei de insulină, fiind indicată diabeticilor.

Una dintre cele mai bune surse naturale de vitamine din complexul B, drojdia de bere este un aliat redutabil în lupta împotriva bolilor. Ea combate afecţiunile inimii, depresia şi anemia, având şi remarcabile proprietăţi antiîmbătrânire.

Drojdia de bere este mult mai mult decât un simplu ingredient folosit la prepararea aluaturilor dospite, ea conţine din abundenţă nutrienţi esenţiali pentru buna funcţionare a organismului. În compoziţia ei se găsesc majoritatea aminoacizilor esenţiali, nu mai puţin de 17 vitamine, dintre care toate vitaminele din complexul B şi vitaminele D, H şi E, şi săruri minerale, precum potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor, dar şi lipide şi glucide. Iată de ce drojdia de bere este folosită tot mai mult, sub diverse forme, pentru a combate carenţele nutriţionale, dar şi ca adjuvant în tratarea unui număr impresionant de boli. În general, specialiştii în fitoterapie recomandă cure cu drojdie de bere de câte trei-patru săptămâni, cu pauză de două-trei săptămâni, după care se pot relua.

Un aliat pentru inimă şi pentru creier

Curele cu drojdie de bere sunt de mare ajutor persoanelor cu predispoziţie către probleme cardiace, deoarece acest remediu ajută la îmbunătăţirea funcţiilor inimii şi sistemului circulator. În plus, drojdia de bere are proprietăţi de scădere a nivelului colesterolului, proprietăţi antidepresive şi tonic nervoase, fiind indicată şi în tratamentul tulburărilor psihice cauzate de stres (anxietate, depresie), dar şi în boala Parkinson şi în maladia Alzheimer. De altfel, cercetătorii spun că drojdia de bere are efect regenerator, ajutând organismul să rămână tânăr.

Aşadar, pentru beneficii asupra inimii şi creierului, poţi face o cură în funcţie de recomandarea unui specialist. Pe durata curei trebuie să iei câte o linguriţă de drojdie de bere de trei ori pe zi, eventual dizolvată în puţină apă sau ceai. Ţine cont de faptul că aceasta trebuie luată între mese şi că nu este bine să o combini cu dulciuri, cu fructe sau cu sucuri, deoarece poate duce la balonare.

Combate anemia şi întăreşte imunitatea

Conţinutul bogat în vitamine şi în minerale face ca drojdia de bere să fie un remediu excelent pentru persoanele care se confruntă cu anemie, cu anumite tipuri de carenţe nutriţionale sau cu tulburări de creştere. Într-o astfel de situaţie, specialiştii recomandă cure de câte 21 de zile, pe durata cărora se pot lua între două şi patru linguriţe de drojdie de bere.

Mai mult decât atât, drojdia de bere este de ajutor şi în caz de afecţiuni gastrointestinale, precum gastrită, ulcer gastric, colită, enterocolită, constipaţie sau infecţii intestinale. În plus, fiind o ciupercă, ea favorizează refacerea florei intestinale afectate de administrarea excesivă de antibiotice sau de alte medicamente. Ca urmare, ajută şi la întărirea sistemului imunitar. De altfel, drojdia de bere este indicată în caz de gripă, de pneumonie ori de variolă. Nu în ultimul rând, ajută şi la normalizarea secreţiei de insulină, fiind indicată diabeticilor.

În asociere cu polen, pentru hepatici

Specialiştii spun că drojdia de bere este benefică şi în caz de afecţiuni hepatice. Acest lucru se datorează conţinutului ridicat de vitamine din complexul B, care sunt esenţiale pentru menţinerea echilibrului organismului persoanelor ce suferă de hepatită. Ele pot lua drojdia sub formă de tablete, evetual în asociere cu polen. În cazul lor, cura poate dura 30 de zile, cu o săptămână de pauză, după care se poate relua. Este contraindicată în caz de afecţiuni renale severe.

Înfrumuseţează pielea, părul şi unghiile

Nu de puţine ori se întâmplă ca persoanele care au făcut o cură cu drojdie de bere să observe că tenul lor este mai catifelat şi mai curat, părul mai strălucitor şi unghiile mai tari. De altfel, ea este adesea indicată în caz de afecţiuni dermatologice, precum acnee, eczeme sau chiar psoriazis, fiind folosită ca ingredient pentru prepararea cremelor sau măştilor cosmetice. De exemplu, pentru curăţarea tenului, dar şi pentru atenuarea ridurilor, poţi aplica săptămânal o mască preparată din câteva bucăţele de drojdie de bere amestecate cu puţin lapte călduţ, astfel încât să se obţină o substanţă cremoasă. Se lasă pe faţă 20 de minute şi se clăteşte cu apă călduţă.

Specialistul nostru

Ruxandra Constantina
medic de familie, competenţă în apifitoterapie,reflexoterapeut

Drojdia de bere are proprietăţi remineralizante, vitaminizante, antitoxice, antianemice, tonice, antidepresive, hipocolesterolemiante şi hepatoprotectoare. De asemenea, ea ajută la stimularea poftei de mâncare, întăreşte imunitatea organismului şi îmbunătăţeşte activitatea inimii şi a sistemului circulator. Aceste efecte se datorează conţinutului bogat în proteine (majoritatea aminoacizilor esenţiali), în vitamine din complexul B, vitaminele D, H, E, enzime, săruri minerale şi în oligoelemente indispensabile vieţii. Drojdia de bere ajută la menţinerea sănătăţii pielii, unghiilor şi părului, fiind recomandată şi în curele de slăbire.

Efect

Drojdia de bere favorizează refacerea florei intestinale afectate de administrarea excesivă de antibiotice.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite