Ce înseamnă să fii feminină?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Feminina_sanatate

Probabil că fiecare fiecare dintre noi s-a lăsat prinsă în capcana topurilor şi standardelor de frumuseţe şi tindem să credem că o femeie cu adevărat feminină este cea cu un corp perfect, sexy, care are atitudine şi o carieră de succes.

Deja lumea s-a plictisit de aceste stereotipuri şi vedem tot mai des manifeste ale femeilor care vor să redefinească feminitatea. Ce înseamnă să fii feminină? Ţinuta perfectă, pantofii cu toc, rujul roşu sau un piept generos nu îţi oferă feminitatea, deoarece aceasta calitate este de fapt o stare care vine din interior.

Ai grijă de ceea ce simţi

Când te simţi feminină, lucrul acesta se vede în tot ceea ce faci, de la felul în care mergi la cum porţi hainele, în interacţiunea cu cei din jur, în gesturile pe care le faci.

Feminitatea înseamnă să te accepţi aşa cum eşti, cu emoţiile, energia şi aspectul fizic pe care le ai. Nu îţi suprima emoţiile sau sentimentele, nu încerca să fii într-un fel anume ca să te potriveşti într-un „şablon“ al feminităţii. Fii spontană şi evită să te mai evaluezi, să creezi graniţe între felul în care eşti tu cu adevărat şi felul în care vrei să fii percepută de cei din jur.

Emoţiile te ajută să te conectezi cu cei din jur, iar tu îţi doreşti să creezi legături autentice. Vulnerabilitatea, grija faţă de cei din jur şi bunătatea sunt doar câteva dintre laturile feminităţii care farmecă pe oricine.

Ai grijă de sănătătea ta

Este adevărat că responsabilităţile vieţii cotidiene răpesc din timpul pe care şi-l poate oferi o femeie pentru sine. Poate că nu mai mergem atât de des la shopping, la coafor, nu ne mai fardăm în fiecare zi, dar lucrul acesta nu ne face mai puţin feminine. În viaţa multor femei, timpul acordat propriul aspect devine timp acordat familiei, iar unele se neglijează de tot, dar asta nu le face mai puţin feminine.

Din păcate, prin dedicarea acordată celor din jur, multe femei găsesc tot mai puţin timp pentru sănătatea lor. A te neglija nu se rezumă la aspectul fizic. Feminitatea este o forţă din interiorul nostru, care se reflectă în exterior, dar care este umbrită atunci când sănătatea lipseşte. O femeie nesigură de sănătatea corpului său îşi pierde încrederea în propriile forţe. Nesiguranţa se amplifică în cazul celor care suferă de cancer la sân sau cancer de col uterin.

Deşi e greu să împarţi timpul între atât de multe responsabilităţi, câteva ore dedicate controalelor de prevenţie sunt mult mai importante decât alte sarcini pe care le-ai putea îndeplini în acele clipe petrecute la medic. Boli grave, ca acelea menţionate anterior, nu pot fi evitate, dar pot fi diagnosticate din timp, prin controale regulate. Ecografia mamară, mamografia, testul Babeş Papanicolau sau ecografia transvaginală sunt doar câteva dintre investigaţiile recomandate pentru orice femeie care preţuieşte feminitatea.

Sunt sigură că ai întâlnit pe stradă femei care radiau de fericire, deşi, dupa standardele revistelor, spre exemplu, erau departe de a fi ”perfecte” sau ”feminine”. Cred că secretul e să laşi deoparte aparenţele şi lucrurile materiale, şi să acorzi atenţie aspectelor care te fac cu adevărat feminină.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite